Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Παντελής απουσία των φαρμακοποιών από το πρόγραμμα του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας

5/3/2018 9:49:53 πμ
Παρέμβαση Σεραφείμ Ζήκα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη δυσαρέσκεια αλλά και την απορία του εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Π.Φ.Σ. κ. Σεραφείμ Ζήκας, κατά την παρουσίαση του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας ασθενούς, όπου διαπιστώθηκε η παντελής απουσία των φαρμακοποιών από το πρόγραμμα που βρίσκεται πλέον σε τελικό στάδιο.


Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Health IT Conference 2018 σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Το νέο μοντέλο λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», στο οποίο συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ κ. Αναστάσιος Τάγαρης, ο κ. Ζήκας τόνισε ότι αισθάνεται άβολα, γιατί φαίνεται ότι «προσκλήθηκε στο τέλος ενός έργου»


«Οποιοδήποτε project, για να στεφθεί από επιτυχία, χρειάζεται τη συνεργασία όλων των χρηστών αλλιώς θα αποτύχει. Εμείς ως κλάδος συνεργαστήκαμε για την υλοποίηση του προγράμματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και η ΗΔΙΚΑ σε αυτό το σημαντικό έργο δεν έχει ζητήσει ούτε τη συμμετοχή μας ούτε τη συνεργασία μας», συμπλήρωσε ο κ. Ζήκας.


Στο τραπέζι που συντόνιζε ο ειδικός συνεργάτης του υπουργού Υγείας κ. Γιώργος Στεφανόπουλος και η κ. Ναταλία Τουμπανάκη, μετείχε και ο κ. Δημήτρης Ζωγραφόπουλος, ειδικός επιστήμονας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο οποίος τόνισε τη σημασία της εφαρμογής του νόμου από τον ερχόμενο Μάιο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει μεγάλη σημασία ποιος είναι ο κάτοχος αυτών ή η λειτουργικότητα των συστημάτων αλλά η προστασία τους.


Τοποθετήσεις έκαναν επίσης ο κ. Τάγαρης και η κ. Αθηνά Τριανταφυλλίδη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ, που αναφέρθηκαν σε τεχνικά θέματα, τις παραμέτρους του ηλεκτρονικού φακέλου και ο κ. Γρηγόρης Λεοντόπουλος, αντιπρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ., ο οποίος τόνισε τις παθογένειες του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι χρονίως πάσχοντες ασθενείς.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου