Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Παίδων Πεντέλης: Ηλεκτρονικά η έκδοση αριθμού προτεραιότητας!

20/7/2018 12:34:00 μμ
Σε εφαρμογή νέο πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης ασθενών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης τέθηκε ήδη σε εφαρμογή ένα νέο, σύγχρονο και πρωτοποριακό ηλεκτρονικό σύστημα προτεραιότητας και διαχείρισης ασθενών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η υλοποίηση, ανάπτυξη και εγκατάσταση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, αξιοποίησε πρωτότυπες και καινοτόμες υπηρεσίες, όπως η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου προτεραιότητας εξ αποστάσεως, μέσω web (e-Προτεραιότητα).


Κάθε ενδιαφερόμενος πληκτρολογώντας www.paidon-pentelis.gr και ανοίγοντας την ιστοσελίδα του Νοσοκομείου, μπορεί να επιλέξει την e-προτεραιότητα και ακολουθώντας απλά βήματα, επιλέγει το ιατρείο που επιθυμεί και εκδίδει το ηλεκτρονικό εισιτήριο προτεραιότητας, ενεργοποιώντας την ταυτόχρονη ηλεκτρονική ενημέρωση που επιθυμεί.


Με τον τρόπο αυτό, ο γονέας έχει πλέον τη δυνατότητα να ενημερωθεί σε πραγματικό χρόνο για τους χρόνους αναμονής του Νοσοκομείου, τον αριθμό που εξυπηρετείται εκείνη τη στιγμή και αν επιθυμεί μπορεί να εκδώσει ηλεκτρονικό αριθμό προτεραιότητας απομακρυσμένα από το σπίτι του, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, όταν έχει συνωστισμό ασθενών.


Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών ενημερώσεων, σχετικά με τον προσδιορισμό του εκτιμώμενου εναπομείναντα χρόνου αναμονής και εξυπηρέτησης από το αντίστοιχο ιατρείο, που διεκπεραιώνονται με ηλεκτρονική ενημέρωση προς το χρήστη, μέσω email ή SMS στο κινητό του τηλέφωνο, όπου και αν βρίσκεται.


Η πρωτοβουλία αυτής της πρωτότυπης και καινοτόμας υπηρεσίας, που εγκαταστάθηκε με τη χορηγική συνδρομή του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», αποσκοπεί στη βελτίωση του παρεχόμενου επιπέδου εξυπηρέτησης των χρηστών υπηρεσιών υγείας, αφού μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος αναμονής στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, η επίσκεψη στο Νοσοκομείο γίνεται πιο άνετη, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται η ταλαιπωρία των άρρωστων παιδιών, ειδικά τις ημέρες που λόγω των ιώσεων παρουσιάζεται αυξημένη προσέλευση στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου.


Ταυτόχρονα επιτρέπεται η σωστή διαχείριση των προσερχόμενων ασθενών σε όλα τα ιατρεία, τακτικά και έκτακτα, μέσω της online εποπτείας του συστήματος, δίνοντας στην υπηρεσία real time στατιστικά στοιχεία για τους χρόνους αναμονής για λήψη υγειονομικής φροντίδας, το μέσο χρόνο εξυπηρέτησης των ληπτών υπηρεσιών υγείας, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα μεθοδολογικό πλαίσιο για τους επαγγελματίες υγείας, αναβαθμίζοντας ουσιωδώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον παιδικό πληθυσμό, με ουσιαστικό θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανάδοχος η ένωση εταιρειών ΟΤΕ-Byte
Από το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου






Σχετικά άρθρα

Υπ. Υγείας: Τροπολογία κόβει την ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση φαρμάκων
Με αφορμή σκεύασμα που κόστισε 20 εκατ. ευρώ και τελικά αποσύρθηκε
Τα επικίνδυνα καλλυντικά στο «στόχαστρο» των ευρωπαϊκών αρχών
Αυξημένοι ήταν το 2023 οι έλεγχοι για απαγορευμένα χημικά συστατικά
Να ενισχυθούν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι νεφροπαθείς
Χιλιάδες οι ασθενείς στη χώρα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος
Ξεκινά η υλοποίηση του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας
Ανάδοχος η ένωση εταιρειών ΟΤΕ-Byte