Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Παχύσαρκοι: Δεν είναι απαραίτητο ότι έχετε κακή υγεία

7/1/2015 1:34:45 μμ
Τα παραπάνω κιλά δεν είναι πάντα ένοχα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μπορεί οι περισσότεροι γιατροί να προτρέπουν συχνά τους ασθενείς τους να χάσουν βάρος όμως νεότερες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι όσοι έχουν αυξημένο βάρος δεν έχουν απαραίτητα και κακή υγεία.

Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον, όπως δημοσιεύει το περιοδικό Journal of Clinical Investigation, ζήτησαν από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα να λαμβάνουν καθημερινά επιπλέον 1.000 θερμίδες τρώγοντας κυρίως σε ταχυφαγεία, με στόχο να αυξήσουν κατά 6% το βάρος τους.

"Είναι γενετικοί λόγοι, μια ιδιαίτερη δίαιτα, η σωματική δραστηριότητα, η σωματική υγεία ή τα μικρόβια;, αναρωτήθηκε ο Σάμιουελ Κλάιν, διευθυντής του Κέντρου Ανθρώπινης Διατροφής του πανεπιστημίου Ουάσινγκτον, χωρίς να μπορεί προς το παρόν να δώσει μια πειστική απάντηση.

Όσοι από τους συμμετέχοντες δεν υπέφεραν από ασθένειες που συνδέονται με την παχυσαρκία, όπως προβλήματα στην παραγωγή ινσουλίνης, αυξημένη αρτηριακή πίεση, αυξημένο λίπος στο συκώτι, εξακολουθούσαν να μην παρουσιάζουν προβλήματα αφού πήραν επτά κιλά, σύμφωνα με την έρευνα. Μόνο η κατάσταση της υγείας όσων είχαν ήδη προβλήματα υγείας πριν τη λήψη επιπλέον βάρους επιδεινώθηκε.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης, οι ερευνητές παρατήρησαν πως το είδος του λίπους στο συκώτι αλλά και ο μεταβολικός ρυθμός αποτελούν βασικούς παράγοντες που καθορίζουν κατά πόσο ένα παχύσαρκο άτομο κινδυνεύει να εκδηλώσει προβλήματα υγείας στο μέλλον.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω έρευνες ώστε να εξακριβώσουν τον ακριβή μηχανισμό προστασίας που επιτρέπει στα άτομα αυτά να παραμένουν σχετικά υγιή σε σύγκριση με άλλα παχύσαρκα άτομα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι επενδύσεις σε κλινικές έρευνες στη χώρα θα ξεπεράσουν τα 5 εκατ. έως το 2025
Ζητά τις απόψεις τους για την αναγνώριση της αξίας των συνεταιρισμών






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Τα φάρμακα με hydroxyprogesterone αποσύρονται από την αγορά της Ε.Ε.
Λόγω ζητημάτων ασφάλειας αλλά και αποτελεσματικότητας
WinMedica: Καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την «επιδημία» των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Παρουσιάστηκαν στο 50ό ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών
Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών
Μόνο 1 στις 5 νέες θεραπείες προέρχεται πλέον από την Ευρώπη
Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month