Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Παγώνει η δυνατότητα των πολλαπλών αδειών ανά φαρμακοποιό

23/3/2015 9:57:35 πμ
Δεσμεύσεις και για τη ρύθμιση του ωραρίου από τον υπουργό Υγείας στο Hellas Pharm 2015
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Τη ρητή δέσμευσή του ότι από τη Δευτέρα το πρωί μέχρι τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος θα «παγώσει» η δυνατότητα των πολλαπλών αδειών ανά φαρμακοποιό διατύπωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλής, μιλώντας σε στρογγυλό τραπέζι στο πλαίσιο της διοργάνωσης του φαρμακευτικού συνεδρίου ΗELLAS PHARM.

O υπουργός ακόμη αναφέρθηκε στο θέμα του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και είπε ότι το θέμα θα ρυθμιστεί στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Στο ίδιο τραπέζι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντός ανέφερε πως ποτέ δεν τηρήθηκε η υποχρέωση της Πολιτείας για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ. Ακόμη και για το 2015 δεν ξεπερνά τα 525.000.000 ευρώ που είναι περίπου στο μισό του ποσού που πρέπει να δοθεί. Αναφερόμενος στη συμμετοχή των ασθενών είπε πως το 2012 ήταν 15,72% που αντιστοιχεί σε 415.000.000, το 2013 αυξήθηκε στο 21,55 ποσό 559.000.000 και το 2013 ποσοστό 25,8% ποσό 622.000.000 ευρώ.

Προηγήθηκε η τοποθέτηση του προέδρου του Π.Φ.Σ. και Φ.Σ.Α. κ. Κων.Λουράντου που αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του φαρμάκου λόγω των μνημονιακών νόμων που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων και ζήτησε από τον παρευρισκόμενο υπουργό την απόσυρσή τους. Ο κ. Λουραντος περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι φαρμακοποιοί ανέφερε ότι πολλές φορές πληρώνουν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχ. Βλασταράκος είπε χαρακτηριστικά πως λόγω της μειωμένης φαρμακευτικής δαπάνης έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 300.000 ασθενείς με την επιβάρυνση του συστήματος να ανέρχεται στα 500.000.000 ευρώ τα τελευταία χρόνια.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε πως ο μέσος όρος της κατά κεφαλήν δαπάνης για την υγεία στη χώρα μας είναι στο μισό αυτού που καταγράφεται στους πίνακες του ΟOΣΑ. Και συμπλήρωσε πως όταν αυξάνεται η φαρμακευτική δαπάνη μειώνεται η νοσηλεία.

Χαιρετισμό απηύθηναν ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ κ. Στ. Μπελώνης που πρότεινε τη δημιουργία ενός φόρουμ φαρμακευτικής πολιτικής και ο επιχειρηματίας κ. Δημ. Γιαννακόπουλος. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Δήμητρα Ευθυμιάδου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Θ. Κουτσούκης: «Μας έδωσαν τα εμβόλια Covid-19 που δεν αφορούν κανέναν πλέον»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας