Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Π.Φ.Σ.: Απαράδεκτη η 3η εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ

8/11/2016 9:22:50 πμ
Ο Σύλλογος με επιστολή του στον υπουργό ξεκαθαρίζει τη θέση του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό απευθύνεται ο Π.Φ.Σ. μετά τη δημοσίευση των νέων απαιτήσεων του ΟΟΣΑ, μέσω της 3η Εργαλειοθήκης του, για το χώρο του φαρμάκου στη χώρα μας.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος αναφέρει στον υπουργό ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του "φαίνεται να υπάρχουν σημεία που μπορεί να δημιουργήσουν τριβές με το φαρμακευτικό κλάδο", ενώ εμφανίζεται σίγουρος ότι "και αυτή η Εργαλειοθήκη δεν θα έχει κάτι να προσφέρει πραγματικά στον ελληνικό λαό και δεν θα διαφέρει σε φιλοσοφία από τις απαράδεκτες προηγούμενες εκδόσεις, επί υπουργίας Χατζηδάκη οι οποίες αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές και ανεφάρμοστες."


Δεν παραλείπουν μάλιστα να αναφέρουν ότι "ο ίδιος ο ΟΟΣΑ, από το 2004 παραδέχεται -όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου του Π.Φ.Σ. μόλις τον περασμένο Ιούνιο- ότι στην αναμόρφωση του κανονισμού για τα καύσιμα, τον ηλεκτρισμό και τα φαρμακεία στη Γερμανία «… οι περιορισμοί στην ιδιοκτησία συντελούν στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών δομών για κάποιες φαρμακευτικές υπηρεσίες…». Βέβαια οι ελληνικές κυβερνήσεις υιοθέτησαν ως πανάκεια τις δύο προηγούμενες εργαλειοθήκες που ανέφεραν κατά κόρον μέτρα περί δήθεν απελευθερώσεων και ανταγωνισμού και θεώρησαν ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά και όλα θα πήγαιναν καλά.

Το αποτέλεσμα είναι η χώρα να βυθίζεται στην ύφεση και την ανέχεια."


Τέλος, ο Π.Φ.Σ. υπενθυμίζει στον υπουργό ότι υπάρχουν "θέματα που εκκρεμούν", τα οποία έχουν υποβληθεί από το Σύλλογο "από τις αρχές του καλοκαιριού με τους 11 φακέλους" και ζητούν την επίλυσή τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο