Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ούτε φάρμακα ούτε φαρμακοποιοί στα δημόσια νοσοκομεία

2/10/2013 8:53:31 πμ
Η δημόσια υγεία βρίσκεται σε κίνδυνο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, για τους μειωμένους προϋπολογισμούς των δημόσιων νοσοκομείων που θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και ζητάει άμεσα επαρκή χρηματοδότηση για όλα τα νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα η ΠΕΦΝΙ καταγγέλλει ότι «τα πέντε τελευταία χρόνια οι διαδοχικές μειώσεις των προϋπολογισμών των δημόσιων νοσοκομείων αγγίζουν συνολικά το 50%. Οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων μαζί με την αυξημένη κατά 30% προσέλευση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία επιδεινώνουν το πρόβλημα προκαλώντας ασφυξία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επιπλέον το Υπουργείο Υγείας απαιτεί για το 2014 νέες περικοπές και μειώσεις των λειτουργικών δαπανών κατά 15-25%».

Όπως τονίζει η ΠΕΦΝΙ, πολλά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ήδη λειτουργικά προβλήματα και αναφέρουν ως παραδείγματα το Γ.Ν. Νίκαιας και το νοσοκομείο «?για Βαρβάρα» που έχει σταματήσει να χορηγεί φάρμακα υψηλού κόστους σε εξωτερικούς ασθενείς, ενώ έπονται κι άλλα νοσοκομεία όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση.


Παράλληλα στο νοσοκομείο της Ρόδου έμεινε χωρίς νοσοκομειακό φαρμακοποιό. Ο διοικητής του Γ.Ν. Ρόδου Βασίλης Παπανικόλας ζήτησε τη συνδρομή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου για να λύσει το πρόβλημα και έτσι αποφασίστηκε να διατεθεί φαρμακοποιός δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή τις ώρες 11.00-13.00, για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου