Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΟΣΦΕ: Πλήρης στήριξη στον Όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ για την απόλυση εργαζομένου – συνδικαλιστή

19/12/2023 10:49:16 μμ
Το ίδιο έπραξε και η πλειοψηφία των εργαζομένων με χθεσινό ψήφισμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ΟΣΦΕ δηλώνει την απόλυτη στήριξή της στην πρόσφατη απόφαση του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ για την απόλυση εργαζομένου, κάνοντας λόγο για σπάνια περίπτωση εκμετάλλευσης της συνεταιριστικής φύσης της επιχείρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό της διοίκησης του Ομίλου στέκεται και η πλειονότητα των εργαζομένων, σύμφωνα με ψήφισμά τους. 


Η ανακοίνωση της ΟΣΦΕ αναφέρει: «Οι συνεταιρισμοί φαρμακοποιών, εκ της συνεταιριστικής φύσεως που έχουν οι ίδιοι ως οργανισμοί αλλά και εκ της επαγγελματικής φύσεως που έχουν οι άνθρωποι που τους απαρτίζουν και τους διοικούν (φαρμακοποιοί) διακατέχονται από μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα εργασιακά θέματα δείχνοντας συχνά πολύ μεγαλύτερα όρια ανοχής από αυτά που θα επιδείκνυε οποιαδήποτε άλλη μορφής επιχείρηση. Οι συνεταιρισμοί μάλιστα είναι οι μοναδικές επιχειρήσεις που εκ του νόμου υποχρεούνται να συμπεριλάβουν εργαζόμενο στη σύνθεση του Διοικητικού τους Συμβουλίου.


Τα ανωτέρω χαρακτηριστικά ενώ αξιολογούνται θετικά από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων των συνεταιρισμών φαρμακοποιών, δύναται εξαιρετικά σπάνια να αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από λιγοστούς εξ αυτών, ικανών όμως να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στο εργασιακό περιβάλλον και στην επιχειρησιακή λειτουργία. Η περίπτωση που αντιμετωπίζει ο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. το τελευταίο χρονικό διάστημα συνιστά μια από αυτές τις σπάνιες εξαιρέσεις, που οδήγησε στην απόλυση εργαζομένου – συνδικαλιστή και στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών (με ελάχιστη συμμετοχή των εργαζομένων του συνεταιρισμού). 


Στον δίκαιο και νόμιμο αγώνα που δίνει ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ για τη διατήρηση ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος και την υπεράσπιση της απρόσκοπτης επιχειρηματικής λειτουργίας του, η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος στέκεται στο πλευρό του (όπως το ίδιο έπραξε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του συνεταιρισμού με ψήφισμα στις 18/12/23). 


Καλούμε δημόσια την Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις που σχετίζονται με αυτήν, λιγότερο ή περισσότερο, να σταματήσουν να συγχέουν τον δίκαιο εργατικό αγώνα με μια εξόφθαλμη περίπτωση που καταχράται την συνεταιριστική φύση και ανοχή και σφετερίζεται την συνδικαλιστική ιδιότητα. Η στήριξη "αγώνων" που έχουν προσωπικά κίνητρα και "συλλογικό" μανδύα μόνον αρνητικές επιπτώσεις έχει στο εργατικό κίνημα και στις συλλογικότητες που θέλουν να το εκπροσωπήσουν. 

Καλούμε επίσης τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με τη στάση τους να μη συντηρήσουν μια στρεβλή αντίληψη του εργατικού αγώνα και της συνδικαλιστικής δράσης, που οδήγησε τις τελευταίες δεκαετίες στη διάλυση πολλών υγιών επιχειρήσεων».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο






Σχετικά άρθρα

Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»