Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΟΣΦΕ: Χαριστικές πράξεις υπέρ της βιομηχανίας

23/7/2014 10:24:22 πμ
Δελτίο Τύπου της ΟΣΦΕ μετά τις διατάξεις για την τιμολόγηση φαρμάκων και τα ποσοστά κέρδους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Για "παραλείψεις" χαριστικές υπέρ της βιομηχανίας κάνει λόγο σε δημόσια ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων και την αναπροσαρμογή ποσοστών κέρδους φαρμακείων και φαρμακαποθηκών.


Συγκεκριμένα καταγγέλλουν "έκπληκτοι", όταν διαπίστωσαν ότι "άγνωστοι κύκλοι" του Υπουργείου, κατήργησαν την παράγραφο που υποχρέωνε τη βιομηχανία για επιστροφή του χονδρεμπορικού Περιθωρίου Κέρδους 4,67% υπέρ του ΕΟΠΥΥ, στην περίπτωση "απευθείας πωλήσεων σε φαρμακείο".

Η κατάργηση αυτής της υποχρέωσης δεν είναι παρά μια ακόμη χαρακτηριστική πράξη υπέρ της βιομηχανίας, αναφέρει η Ομοσπονδία αφού το Π.Κ. χονδρεμπορίου συνδιαμορφώνει την τελική τιμή προϊόντος και δεν είναι δυνατόν –καταργούμενης της διαμονής του χονδρεμπόρου– να το νέμεται η βιομηχανία και μάλιστα σε μια περίοδο που ο ΕΟΠΥΥ έχει τρομακτικά προβλήματα ρευστότητας!

 

Επίσης, όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, είναι μη αντικειμενικός ο προσδιορισμός χονδρεμπορικού Π.Κ. στα προϊόντα άνω των 200€ στο 1,5%, όταν το κόστος διανομής των μονάδων μας δεν είναι μικρότερο του 3%.


Η ρύθμιση αυτή: α) θα δημιουργήσει προβλήματα επάρκειας και ομαλής διανομής αυτών των προϊόντων και β) θα αμφισβητήσει τη βιωσιμότητα και τις θέσεις εργασίας στο χώρο της διανομής. ?πτεται ευθέως και αμφισβητεί την Δημόσια Υγεία και μάλιστα σε θεραπευτικές κατηγορίες βασανισμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών.

"Είμαστε διατεθειμένοι, καταλήγει ο ΟΣΦΕ, για συζήτηση εξορθολογισμού της Δημόσιας Δαπάνης, αλλά αυτό δε μπορεί να γίνει με χαριστικές αποφάσεις πάντα υπέρ των βιομηχάνων και σε βάρος πάντα των ασθενών και των άλλων εμπλεκομένων".


Πηγή: healthview.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού για τα προϊόντα διαβήτη ζητά ο Σύνδεσμος
Με αφορμή τη μη ταυτόχρονη πληρωμής των φαρμακείων της Αττικής






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο