Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ωράριο φαρμακείων: Προς τα πού κατευθύνεται ο Κουρουμπλής

11/5/2015 10:27:15 πμ
Δηλώσεις του υπουργού Υγείας για το ωράριο αλλά και τις πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Τις προθέσεις του για το ωράριο φαρμακείων αποκάλυψε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Αυγή, δηλώνοντας μάλιστα ότι άμεσα θα τακτοποιηθεί το θέμα νομοθετικά.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου: «Είστε αποφασισμένος να υλοποιήσετε το αίτημα των φαρμακοποιών για κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων, οι οποίες –όπως οι ίδιοι λένε χαρακτηριστικά– απορρύθμισαν το επάγγελμά τους αλλά και τη φαρμακευτική αγορά;», ο υπουργός απάντησε τα ακόλουθα:


  • Οι πολλές άδειες για κάθε φαρμακοποιό δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά απορρύθμιση και ότι η δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων δεν απαντά στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.
  • «Δεν θα γυρίσουμε στο παλιό καθεστώς του ωραρίου λειτουργίας. Αλλά αυτό το χάος, το ανεξέλεγκτο χάος, το οποίο επικρατεί σήμερα, νομίζω δεν εξυπηρετεί κανέναν»
  • Δήλωσε ότι έχει σχεδόν συμφωνήσει με τους φαρμακοποιούς που υποστηρίζουν το διευρυμένο ωράριο, καθώς και εκείνοι θέλουν να βρεθεί ένας τρόπος για να ρυθμιστεί «το σημερινό χάος, το σημερινό χάλι»

 

Παράλληλα τόνισε ότι έχει σκοπό να αντιμετωπίσει το θέμα του φορολογικού παραδείσου για τις πολυεθνικές φραμακοβιομηχανίες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Τα τελευταία δέκα χρόνια οι πολυεθνικές του φαρμάκου έκαναν πάρτι στη χώρα μας! Τώρα καλούνται να βάλουν πλάτη».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τις συνταγές των ορκωτών λογιστών
Εάν εισάγουν λιγότερες συσκευασίες φαρμάκων από αυτές που χρειάζεται η χώρα






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό