Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΟΟΣΑ: Δεν έχουμε καμία σχέση με την περιβόητη εργαλειοθήκη

19/3/2015 10:48:30 πμ
Ήταν εφεύρημα της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης που υπέκλεψε τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Επιβεβαιώνονται με τον πιο επίσημο και αξιόπιστο τρόπο οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η Έκθεση του ΟΟΣΑ, ότι το περίφημο κείμενο ή αλλιώς «toolkit» ήταν κατασκεύασμα της προηγούμενης Κυβέρνησης.


Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση ανέφερε πως από τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ κ. Γκουρία διαπιστώθηκε ότι «αυτή η περιβόητη εργαλειοθήκη δεν είχε καμιά σχέση με τον ΟΟΣΑ αλλά ήταν εφεύρημα της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης που έβαλε υποκλέπτοντας τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ για να περάσει ρυθμίσεις που ευνοούσαν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα στον τόπο μας. Ήταν η εργαλειοθήκη του κ. Χατζηδάκη και όχι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.»


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος υπενθυμίζει μάλιστα ότι στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε στις 12 Μαρτίου του 2015, ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λουράντος αποκάλυψε έγγραφο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, ο οποίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα Έλληνα Φαρμακοποιού ανέφερε πως με πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών υιοθετήθηκαν και εφαρμόσθηκαν οι προτάσεις του ΟΟΣΑ.

Διαψεύδεται έτσι τόσο ο τέως υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης που μιλούσε για απελευθέρωση των αγορών όσο και ο κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος στήριζε χωρίς κανέναν ενδοιασμό οποιαδήποτε «μεταρρυθμιστική» πρόταση.


Το μήνυμα του Π.Φ.Σ. είναι ότι «ο Φαρμακευτικός κλάδος εξακολουθεί να εργάζεται και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα χαώδες περιβάλλον που δημιούργησαν οι επιλογές συγκριμένων υπουργών, αλλά παράλληλα αναμένει την άρση των αδικιών που εφαρμόστηκαν με βάση τις μνημονιακές επιλογές της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ
Τέτοιου τύπου «αδικίες» έρχεται να διορθώσει το νέο σύστημα εφημεριών του ΦΣΑ






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο