Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ: Εγκατάσταση καινοτόμου υπηρεσίας Τεχνητής Νοημοσύνης

21/11/2023 10:44:05 μμ
Για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια πρωτοποριακή τεχνολογία για την πρώιμη και ακριβή διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη στην Ελλάδα από τον διαγνωστικό και θεραπευτικό Όμιλο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ


Πρόκειται για την Υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης Siemens Healthineers AI Enabled Reading Service, ανάγνωσης ψηφιακής μαστογραφίας, που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ Χαλανδρίου. Η εν λόγω υπηρεσία, η οποία έχει αναπτυχθεί από την κορυφαία εταιρεία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Siemens Healthineers, επιτυγχάνει την αυτοματοποιημένη, ταχύτερη και ακριβέστερη επεξεργασία των δεδομένων της ψηφιακής μαστογραφίας, επεκτείνοντας τις δυνατότητες της Ιατρικής Ακριβείας στον τομέα του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο.


Μέσω της υπηρεσίας AI Enabled Reading Service, εφαρμόζεται εξειδικευμένος Αλγόριθμος Τεχνητής Νοημοσύνης για την επεξεργασία των δεδομένων που παρέχουν οι ψηφιακές μαστογραφίες. Μετά τη διενέργεια της εξέτασης, οι εικόνες μεταφορτώνονται στην υπηρεσία AI Enabled Reading Service, όπου ο υψηλής ακρίβειας και αξιοπιστίας αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης, αναλύει τα ευρήματα και ταξινομεί την εξέταση σε μία από τις τρεις κατηγορίες επικινδυνότητας: Χαμηλή – Μέση – Υψηλή. 

Βάσει αυτής της ανάλυσης, παράγεται ένα προσυμπληρωμένο ακτινολογικό πόρισμα, το οποίο ο Ακτινολόγος – Ακτινοδιαγνώστης αξιολογεί μαζί με την εξέταση και προβαίνει στις απαραίτητες κατά την κρίση του μετατροπές - εφόσον είναι απαραίτητες.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"