Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Οι προτεραιότητες της φαρμακοβιομηχανίας στην έρευνα

21/10/2016 12:58:45 μμ
Ποιες κατηγορίες φαρμάκων μπορούν ακόμα να αποφέρουν μεγάλα κέρδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σήμερα, η αγορά φαρμάκων διογκώνεται συνεχώς, καθώς η πρόσβαση σε καλύτερη ιατρική περίθαλψη μεγαλώνει αλλά και τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι όλο και ακριβότερα. Επίσης, η έρευνα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και πλέον παρασκευάζονται φάρμακα εξειδικευμένα σε πολύ συγκεκριμένες πτυχές μιας ασθένειας. Ως αποτέλεσμα αυτού οι φαρμακοβιομηχανίες δυσκολεύονται να ρίξουν στην αγορά ένα φάρμακο που θα αποφέρει μεγάλα κέρδη, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.


Ωστόσο υπάρχουν κατηγορίες φαρμάκων που μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλά κέρδη στις φαρμακοβιομηχανίες, όπως είναι τα σκευάσματα κατά του καρκίνου αλλά και κατά του Αλτσχάιμερ.

Όπως δημοσιεύεται στο dw.com, στατιστικά στοιχεία του γερμανικού Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχανιών (vfa) των περασμένων ετών δείχνουν ότι περισσότερα από 300 φάρμακα, που βρίσκονται τώρα ακόμα μόνο στα εργαστήρια, ενδέχεται να λάβουν άδεια κυκλοφορίας μέχρι το 2019. Πάνω από το 33% των παρασκευασμάτων αυτών καταπολεμούν τον καρκίνο. Το μεγάλο ποσοστό παραγωγής οφείλεται κυρίως στη συχνότητα των προσβολών και την μεγάλη απειλή αυτής της νόσου. Μόνο στη Γερμανία καταγράφονται κάθε χρόνο περίπου 500.000 νέες προσβολές από καρκίνο και 230.000 θάνατοι.


Οι ελπίδες τόσο της φαρμακοβιομηχανίας όσο και των ασθενών επικεντρώνονται τα τελευταία χρόνια στα βιοτεχνολογικά παρασκευάσματα, τα οποία τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε ο οργανισμός να καταπολεμά ασθένειες, όπως ο καρκίνος.


Από την άλλη πλευρά, οι ερευνητές εργάζονται πυρετωδώς στη δημιουργία φαρμάκων, που θέτουν υπό έλεγχο το Αλτσχάιμερ. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες αρκετών φαρμακοβιομηχανιών, δεν έχει ακόμα βρεθεί η λύση για την πλήρη αντιμετώπιση αυτής της μορφής άνοιας. Στο μεταξύ όμως έχει ξεκινήσει μια σειρά νέων ερευνών. Σύμφωνα με τον Ζίγκφριντ Μπιάλογιαν από την εταιρεία συμβούλων Ernst & Young, «το Αλτσχάιμερ βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της φαρμακοβιομηχανίας».

Σε σύγκριση ωστόσο με την ογκολογία οι έρευνες είναι πιο πολύπλοκες, μιας και η διερεύνηση του εγκεφάλου είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ήδη σήμερα υπάρχουν παρασκευάσματα που καθυστερούν την ανάπτυξη του Αλτσχάιμερ, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κανένα φάρμακο ακόμα που να μπορεί να σταματήσει την ασθένεια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών