Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Οι "μνηστήρες" του υπουργείου Υγείας

26/1/2015 9:56:04 πμ
Tα σενάρια για το πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


 

Αν και εκφρασμένη πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι ο περιορισμός του Υπουργικού Συμβουλίου, με μικρότερο αριθμό χαρτοφυλακίων, ο χώρος της Υγείας και της Πρόνοιας αποτελεί κεντρικό σημείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα, ιδιαίτερα στο ανασχεδιασμό του κοινωνικού κράτους. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, ανεξαιρέτως της μορφής που θα έχει η νέα κυβέρνηση, το πρόσωπο που τεθεί στο τιμόνι της Αριστοτέλους αναμένεται να εκφράζει απόλυτα τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνική πολιτική.

 

Τις τελευταίες εβδομάδες το όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή ακούγεται όλο και πιο έντονα, δεδομένης της ενεργού του δράσης σε κοινωνικά θέματα και θέματα πρόνοιας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις πιο αδύναμες ομάδες, όπως τα ?τομα με Αναπηρία. Ο κ. Κουρουμπλής χει διατελέσει και γενικός γραμματέας του υπουργείου, στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, από το 1993-1996. Πληροφορίες ωστόσο θέλουν τον ίδιο τον κ. Κουρουμπλή να έχει εκφράσει ενδιαφέρον και για το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείο Εργασίας, που διαθέτει περισσότερες αρμοδιότητες που αφορούν στα ΑμεΑ.


Στη σχετική λίστα των ονομάτων ψηλά φιγουράρει και εκείνο του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Μπασκόζου. Ο κ. Μπασκόζος, γιατρός και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, γνωρίζει εκ των έσω τα σοβαρά προβλήματα του χώρου. Αποτελούσε κύριο εκφραστή και φορέα των θέσεων της Κουμουνδούρου για την Υγείας, όχι μόνο λόγω της θέσης του αλλά και λόγω της εμπειρίας του.


Ο Κρητικός Ανδρέας Ξανθός είναι το τρίτο πρόσωπο, το όνομα του οποίου φέρεται να έχει τεθεί στο τραπέζι για πιθανή ανάληψη του υπουργείου Υγείας. Ο κ. Ξανθός έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και, αν και χαμηλών τόνων, ο ενεργός του ρόλος στη διαχείριση των θεμάτων υγείας εντός του κόμματος, δεν αποκλείεται να τον θέσει πρώτο στη λίστα των «μνηστήρων» για την Αριστοτέλους.

 

Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ
4 φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απένταξή τους από τη θετική λίστα






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ