Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Οι γυναίκες ξεκινούν το Botox από τα 25 τους χρόνια!

29/1/2018 11:54:24 πμ
Μια παγκόσμια τάση στην ομορφιά που επιβάλουν οι selfies;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα άτομα της νέας γενιάς, της γενιάς των selfie, ζουν διαθέτοντας πολύ χρόνο από τη ζωή τους στο διαδίκτυο, επιδιώκοντας να ανέλθουν σε κάθε επίπεδο (κοινωνικό, επαγγελματικό ακόμα και προσωπικό) μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Βγάζουν χιλιάδες φωτογραφίες ετησίως, οπότε, βλέποντας τον εαυτό τους πολύ συχνά μέσα από το φωτογραφικό φακό, εντοπίζουν ακόμα και τα ανεπαίσθητα σπασίματα του δέρματος, τις παραμικρές ατέλειες. Θέλοντας να προβάλλουν την καλύτερη εικόνα τους, καταφεύγουν στο Botox/Dysport, από τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής τους, προκειμένου να αποκτήσουν αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

«Το ποσοστό των ατόμων ηλικίας κάτω των 30 ετών που αναζητούν αισθητικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της εικόνας τους έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στις δυτικές κοινωνίες. Στην Αμερική, στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτήν την τάση, καθώς η εφαρμογή θεραπειών με βοτουλινική τοξίνη σημείωσε αύξηση 28% από το 2010 και η χρήση των fillers κατά 32% μεταξύ των ηλικιών 20-29 ετών», επισημαίνει η Ναταλία Ρομποτή, δερματολόγος-αφροδισιολόγος του Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Ηλιούπολης, εξειδικευθείσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έσσεν Γερμανίας.


Υπάρχει όμως πραγματική ανάγκη έναρξης σε τόσο νεαρές ηλικίες; «Οι ρυτίδες είναι η αναπόφευκτη φυσική επίπτωση του χρόνου στο δέρμα. Κάποια στιγμή όλοι τις αποκτούν. Όμως, η συχνότητα και η ένταση σύσπασης των μυών του προσώπου (που προσδίδει και την εκφραστικότητα σε ένα πρόσωπο), ο τύπος του δέρματος και η καθημερινή φροντίδα ενυδάτωσης και προστασίας του από περιβαλλοντικά ερεθίσματα είναι μερικοί παράγοντες που, μαζί με τον τρόπο ζωής, προσδιορίζουν την ηλικία έναρξης του σχηματισμού τους. Οπότε, ενδεχομένως να υπάρχει η επιθυμία και η ανάγκη σε νεαρά άτομα να προβούν σε κάποια κοσμητική παρέμβαση ακόμα και για προληπτικούς λόγους.


Στη χώρα μας, ωστόσο, οι γυναίκες που προσέρχονται στα δερματολογικά ιατρεία για να βελτιώσουν την εμφάνιση του προσώπου τους είναι κυρίως άνω των 30 ετών, με την πλειοψηφία να ζητά την εφαρμογή θεραπείας με βοτουλινική τοξίνη», μας εξηγεί η κα Ρομποτή.


«Τα τελευταία χρόνια αρχίζουν οι γυναίκες να ενδιαφέρονται για τις ρυτίδες τους από ολοένα και μικρότερες ηλικίες. Με την αδυναμία συστολής του μυός, εμποδίζεται η δημιουργία πτυχών στην επιδερμίδα και τελικά ρυτίδων. Η έναρξη χορήγησης της νευροτοξίνης σε νεαρότερες ηλικίες βοηθάει στην αποφυγή της κίνησης συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων του προσώπου και συνεπώς στην εμφάνιση ρυτίδων. Αυτό θα μπορούσε να έχει μια σημαντική επίδραση στην εμφάνιση των ασθενών, όταν θα είναι 40 ή 50 ετών, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει καμία ρυτίδα στο πρόσωπό τους», καταλήγει η κα Ρομποτή.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έρευνα από το «'Αλμα Ζωής» και το LabHTA
Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της ΕΔΑΕ για τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής