Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι φαρμακοποιοί από όλη τη χώρα διεκδικούν την κατάργηση του διευρυμένου ωραρίου

27/3/2015 11:41:12 πμ
Οι Φ.Σ. Μαγνησίας, Ιωαννίνων και Ημαθίας σπεύδουν να συνταχθούν με τον Π.Φ.Σ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Μετά το Φ.Σ. Κιλκίς (δείτε εδώ) άλλοι δύο σύλλογοι της χώρας σπεύδουν να συνταχθούν με τον Π.Φ.Σ. για το θέμα του ωραρίου και απαιτούν από την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες της.


Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Φ.Σ. Μαγνησίας, οι φαρμακοποιοί του Βόλου και της Μαγνησίας, στις τρεις τελευταίες Γ.Σ. που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν τη διατήρηση του ωραρίου λειτουργίας των 40 ωρών πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας για τα φαρμακεία και τις εφημερίες των φαρμακείων να εγκρίνονται από την περιφέρεια, στην οποία ανήκει ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος.

 

Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας δηλώνουν ότι συντάσσονται με το Δ.Σ. του ΠΦΣ και καλούν όλα τα μέλη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου, το ερχόμενο Σάββατο 28/3/15, να ψηφίσουν την κατάργηση των νόμων Λοβέρδου και Γεωργιάδη σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακειών.

 

Επίσης καλούν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «να προχωρήσει στην κατάργηση όλων των υπολοίπων μνημονικών διατάξεων (όπως κατάργηση των πειθαρχικών συμβουλίων, τη δυνατότητα απόκτησης πολλών αδειών φαρμακειών από ένα άτομο, την πώληση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα μάρκετ κ.ά.), γιατί όλα αυτά ήδη δημιούργησαν απορρύθμιση στην αγορά του φαρμάκου.»


Δίπλα στον Π.Φ.Σ. στέκεται και ο Φ.Σ. Ιωαννίνων με το σύνθημα «στηρίζουμε το μικρομεσαίο φαρμακείο». Σε έκτακτη συνεδρίαση του Συλλόγου (στις 24/03/2015), αποφασίστηκε ομόφωνα η στήριξη στην επιχειρηματολογία του Π.Φ.Σ. σχετικά με τα ακόλουθα:

  1. 'Αμεση κατάργηση Νόμου Λοβέρδου περί διευρυμένου ωραρίου
  2. 'Αμεση κατάργηση Νόμου Γεωργιάδη περί ελεύθερου ωραρίου
  3. 'Αμεση ανασύσταση και λειτουργία Πειθαρχικών Συμβουλίων
  4. Κατάργηση διατάξεων που αφορούν χορήγηση επιπλέον αδειών ανά φαρμακοποιό.

Κατά μείζονα λόγο όμως επιζητούν την επαναφορά στην κανονικότητα του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων που θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών όλο το 24ωρο μέσα από το πυκνό πλέγμα εφημεριών, καθώς και τη στήριξη του μικρομεσαίου φαρμακείου.


Την άμεση κατάργηση των νόμων Λοβέρδου - Γεωργιάδη και άλλων μνημονιακών διατάξεων ζητά και ο Φ.Σ. Ημαθίας, εγκρίνοντας την πρόταση του Π.Φ.Σ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η τακτική σχεδιάζεται να ισχύσει σε εθνικό επίπεδο






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi