Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

Οι Έλληνες διεκδικούν… την αιώνια ομορφιά

3/9/2023 8:40:16 μμ
Οι συνολικές αισθητικές χειρουργικές και μη χειρουργικές επεμβάσεις σημείωσαν νούμερα ρεκόρ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η τελευταία παγκόσμια έρευνα από την ISAPS αναφέρει μια σημαντική αύξηση στις επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής στην Ελλάδα κατά 38%, έναντι 11,2% διεθνώς!
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του 2022 στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 102.437 χειρουργικές επεμβάσεις (+54,8%) και 323.886 μη χειρουργικές (+33,3%) παρεμβάσεις.
Η αύξηση στις αισθητικές και κοσμητικές επεμβάσεις στην Ελλάδα είναι υψηλότερη από τη διεθνή τάση του 11,2%: η γενική αύξηση στις χειρουργικές επεμβάσεις είναι 16,7% και στις μη χειρουργικές επεμβάσεις 7,2%.

Ο Dr. Παρασκευάς Κοντοές, Πλαστικός Χειρουργός, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της ISAPS, Συμπρόεδρος του Παγκόσμιου Συνεδρίου ISAPS Olympiad Athens 2023 δήλωσε: «Αυτό μπορεί να αποδοθεί στην ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19, καθώς τα έτη 2020 και 2021 χαρακτηρίστηκαν από πολλούς περιορισμούς και περίπλοκες διαδικασίες στην ιατρική πράξη γενικώς, που έδρασαν ανασταλτικά στην πραγματοποίησή τους σε αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η λιποαναρρόφηση ήταν η πιο κοινή χειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα το 2022, ξεπερνώντας τη βλεφαροπλαστική το 2021, με 14.822 επεμβάσεις και αύξηση της τάξης του 58,6%. Πραγματοποιήθηκαν 49.532 επεμβάσεις στο πρόσωπο και την κεφαλή, ακολουθούμενες από 29.548 σε σώμα και άκρα και 23.357 στο στήθος. Οι πιο δημοφιλείς μη χειρουργικές επεμβάσεις στην Ελλάδα είναι το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, η βοτουλινική τοξίνη και η αποτρίχωση με Laser, όπως και παγκοσμίως, αν και η βοτουλινική τοξίνη έρχεται πρώτη, ακολουθούμενη από το υαλουρονικό οξύ στα παγκόσμια αποτελέσματα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά
«Κλειδώνει» την ενυδάτωση και βοηθά στην επανόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής