Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Οι βαριές δουλειές σκοτώνουν τους άνδρες

17/5/2018 11:54:00 πμ
Όχι όμως τις γυναίκες!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι άντρες που κάνουν μια ιδιαίτερα κουραστική σωματική δουλειά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους εργάζονται σε δουλειές που δεν είναι απαιτητικές σωματικά, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Όμως δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τις γυναίκες.


Η σωματική αδράνεια θεωρείται παράγων κινδύνου για διάφορες παθήσεις, γι' αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να ασκούνται τουλάχιστον για 30 λεπτά τη μέρα. Όμως το παράδοξο είναι ότι αυτό ισχύει για τον ελεύθερο χρόνο, αλλά όχι για την εργασία, καθώς όσο περισσότερη σωματική κούραση συνεπάγεται η δουλειά κάποιου, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, τόσο κινδυνεύει να πεθάνει πρόωρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Πίτερ Κένεν του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου VU του 'Αμστερνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό αθλητιατρικό περιοδικό "The British Journal of Sports Medicine", αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) όλες τις έως τώρα δημοσιευμένες έρευνες πάνω στη σχέση ανάμεσα στην επαγγελματική σωματική δραστηριότητα και στη θνησιμότητα. Συνολικά εξετάσθηκαν 17 μελέτες που αφορούσαν σχεδόν 194.000 άτομα.

Η ανάλυση έδειξε ότι οι άνδρες που κουράζονται σωματικά στο επάγγελμά τους, έχουν κατά μέσο όρο 18% υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και αυτό άσχετα με το πόσο ασκούνται σωματικά στον ελεύθερο χρόνο τους.

Περιέργως, όχι μόνο δεν διαπιστώθηκε αντίστοιχη συσχέτιση στις γυναίκες, αλλά φαίνεται να ισχύει το αντίστροφο, δηλαδή το κουραστικό σωματικά επάγγελμα τείνει να προσθέσει χρόνια ζωής σε μια γυναίκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έρευνα από το «'Αλμα Ζωής» και το LabHTA
Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της ΕΔΑΕ για τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους