Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι απαντήσεις του Σ. Μπερσίμη για τις πληρωμές των φαρμακείων

7/7/2017 9:43:54 πμ
Η προβληματική σχέση ΕΟΠΥΥ- φαρμακοποιών στο επίκεντρο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (καθώς δεν έχει συνταχθεί ακόμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο) συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για να συζητηθούν τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου και κυρίως οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές.


Τα πορίσματα της συζήτησής τους ήταν τα ακόλουθα:

  • Η πληρωμή μηνός Απριλίου θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα αρχή της εβδομάδας, σύμφωνα με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη και αναμένεται η αναλυτική ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής.

  • Για τις καθυστερήσεις πληρωμών αναλωσίμων και για τις περικοπές στο eΔΑΠΥ, η αντιπροσωπεία των φαρμακοποιών καταρχάς εξέφρασε με επιχειρήματα τις αμφιβολίες της για την προαποφασισμένη διαδικασία των ενστάσεων, που προκαλεί μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Στη συνέχεια προχώρησε στην κατάθεση πιο αποτελεσματικών προτάσεων ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ενστάσεις και να βγουν από το αδιέξοδο χιλιάδες φαρμακοποιοί που τώρα είναι εγκλωβισμένοι στη διαδικασία αυτή.
    Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ φαίνεται πως έκρινε θετικά τις προτάσεις αυτές, αλλά δεν έδωσε κάποια απάντηση, θέλοντας πρώτα να ερωτηθούν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

  • Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η διαδικασία προχωρά. Οι φαρμακοποιοί τόνισαν την ανάγκη να ξεκινήσει επιτέλους η διαδικασία εξόφλησης τους, μετά και την επιβεβαίωση από τον πρόεδρο του ΕΦΚΑ ότι οι συγκεκριμένες οφειλές δεν έχουν ποτέ εξοφληθεί.
    Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, η διαδικασία θα ξεκινήσει με την αποστολή καταστάσεων για κάθε φαρμακευτικό σύλλογο από την ΚΜΕΣ που θα αναγράφει ανά φαρμακείο το ποσό του κουρέματος 3,5%, για το οποίο θα εκδοθεί πιστωτικό τιμολόγιο. Ζητήθηκε από τους φαρμακοποιούς να αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες στον Π.Φ.Σ., για να ενημερωθούν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι.

  • Όσο για τις συνταγές που βρίσκονται (ή έχουν χαθεί) σε συγκεκριμένες περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και αναμένουν την εντολή για έκδοση ενταλμάτων πληρωμής, ο ίδιος ο κ. Μπερσίμης διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του Οργανισμού, αμέσως μετά την εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών, θα ασχοληθούν και με τις συνταγές που βρίσκονται στην ΚΜΕΣ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο