Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι 5 χώρες που αμείβουν καλύτερα τους φαρμακοποιούς

10/4/2018 11:15:27 πμ
Οι επαγγελματικοί παράδεισοι για τους νέους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Χιλιάδες επιστήμονες μεταναστεύουν κάθε χρόνο προκειμένου να βρουν ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον με ικανοποιητικές αμοιβές. Στην Ελλάδα το φαινόμενο του «brain drain» τείνει να πάρει τέτοιες διαστάσεις, που έχει κάνει πολλούς να μιλούν για ερημοποίηση της χώρας από νέους και ικανούς επιστήμονες. Ποιες είναι όμως οι ιδανικότερες χώρες για να μεταναστεύσει ένας επιστήμονας;

 

Πρόσφατα, ο δημοφιλέστερος αμερικανικός ιστότοπος, PayScale, που ασχολείται αποκλειστικά με εργατικά θέματα, δημοσίευσε τις 5 καλύτερες χώρες που αποτελούν τους επαγγελματικούς παραδείσους για τους φαρμακοποιούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκαν οι εργατολόγοι του PayScale, οι παρακάτω χώρες είναι οι ιδανικότερες με τους μισθούς για τους φαρμακοποιούς να έχουν υπολογιστεί σε δολάρια και να αφορούν σε ετήσιες απολαβές.

1. Ηνωμένες Πολιτείες

Φαρμακοποιός, μέσος μισθός: $ 107.000 έως $ 118.000

Ενώ ο PayScale εκτιμά ότι ο μέσος ετήσιος μισθός των φαρμακοποιών είναι περίπου 107.000 δολάρια, τα στοιχεία του Γραφείου Εργατικών Στατιστικών (BLS) των ΗΠΑ, από το Μάιο του 2014, προσδίδουν ακόμα υψηλότερα κέρδη και υπολογίζουν τον ετήσιο μισθό στα 118.470 δολάρια. Αντίθετα, ο ετήσιος μέσος μισθός για όλα τα επαγγέλματα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 47.230 δολάρια, σύμφωνα με την BLS.
Ο PayScale αναφέρει ότι οι μισθοί των φαρμακοποιών στις ΗΠΑ, επηρεάζονται περισσότερο από τη γεωγραφική θέση, από το συγκεκριμένο είδος εργοδότη και τα χρόνια εμπειρίας του φαρμακοποιού.

2. Ελβετία

Φαρμακοποιός, μέσος μισθός: 83.600 δολάρια
Η πλειονότητα των φαρμακοποιών στην Ελβετία έχει σήμερα 1 έως 4 χρόνια εμπειρίας, ενώ μόνο το 4% των φαρμακοποιών έχει εμπειρία 20 ετών ή περισσότερο. Ενώ οι Ελβετοί φαρμακοποιοί μπορεί να μην πληρώνονται όσο και οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους , η Ελβετία ονομάζεται συχνά η χώρα με την υψηλότερη ποιότητα ζωής, βάσει δεικτών, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η ασφάλεια, η κυκλοφορία και η ρύπανση.

3. Καναδάς

Φαρμακοποιός, μέσος μισθός: 80.700 δολάρια
Η μέση ωριαία τιμή πληρωμής για τους φαρμακοποιούς στον Καναδά είναι 33,74 δολάρια, αλλά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στους μισθούς των φαρμακοποιών με πολύχρονη ή μερική εμπειρία, σύμφωνα με τον PayScale. Οι περισσότεροι Καναδοί φαρμακοποιοί προχωρούν σε άλλες εργασίες μόλις συγκεντρωθούν περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας. Ο μέσος μισθός για όλους τους Καναδούς το 2014 ήταν περίπου 49.000 δολάρια, σύμφωνα με τις μισθολογικές στατιστικές του Καναδά.

4. Ηνωμένο Βασίλειο

Μέσος μισθός φαρμακοποιού: $ 57.000 έως $ 53.300
Οι φαρμακοποιοί στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκεντρώνουν περίπου 53.000 δολάρια το έτος, αλλά το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμά ότι ο μέσος μισθός έφθασε τα 57.000 δολάρια το 2014.
Οι εργαζόμενοι με τις υψηλότερες αμοιβές στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2014 ήταν οι μεσίτες με ετήσιες απολαβές, κατά μέσο όρο τα $ 205.000, σύμφωνα με την ONS.

5. Γερμανία

Φαρμακοποιός, μέσος μισθός: 44.800 δολάρια
Οι γυναίκες στη Γερμανία αντιπροσωπεύουν το 55% του εργατικού δυναμικού της χώρας, σύμφωνα με τον PayScale.
Οι Γερμανοί φαρμακοποιοί επιτρέπεται να ανοίξουν φαρμακεία μόνο σε 3 τοποθεσίες εντός της χώρας τους, επομένως δεν υπάρχουν μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων όπως αυτές που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα περισσότερα φαρμακεία στη Γερμανία είναι κλειστά τα βράδια, τα απογεύματα του Σαββάτου, τις Κυριακές και τις αργίες. Ορισμένα φαρμακεία κλείνουν ακόμη και την Τετάρτη, σύμφωνα με τον εργατικό νόμο της Γερμανίας.

 

Πληροφορίες από εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία
Παρουσίασε την πλήρη γκάμα των προϊόντων της και τα νέα λανσαρίσματα






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου