Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Οι 4 must θεραπείες ομορφιάς στο κατώφλι των 40

10/4/2018 9:18:13 πμ
Ο καθαρισμός και η ενυδάτωση δεν επαρκούν σε αυτήν την ηλικία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η σωστή και τακτική φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι σίγουρα το Α και το Ω, ώστε να καθυστερήσουμε τη φθορά που αφήνει ο χρόνος στο πρόσωπό μας και να διατηρηθούμε νέες και λαμπερές. Όμως μετά την ηλικία των 40, χρειαζόμαστε ένα «σχέδιο επίθεσης» με θεραπείες που κάνουν τη διαφορά, λέει χαρακτηριστικά ο Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.

Κρατήστε, λοιπόν, τις σημειώσεις σας και μάθετε τα πάντα για τις πιο σύγχρονες θεραπείες αντιγήρανσης.

Πείτε «ναι» σε έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου

Στη «ρουτίνα» φροντίδας του δέρματος πρέπει να περιλαμβάνεται ο σωστός καθαρισμός-ενυδάτωση. Όχι, δεν εννοούμε τον απλό, συνηθισμένο καθαρισμό, καθώς το δέρμα μας έχει ανάγκη από βαθύ καθαρισμό. Σκοπός του είναι να βοηθήσει την επιδερμίδα μας να αναπνεύσει και να ανανεωθεί.

Διαδικασία: Στο πρώτο στάδιο απομακρύνονται ρύποι και μακιγιάζ, με γαλάκτωμα και λοσιόν. Στη συνέχεια πραγματοποιείται το πίλινγκ, κατά το οποίο απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, για την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος και διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων. Έπειτα με την βοήθεια του ατμού από το ειδικό μηχάνημα πραγματοποιείται η διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις και πάντα με την χρήση γαντιών από την αισθητικό. Με τη βοήθεια των υψίσυχνων ρευμάτων, κατά την διάρκεια του καθαρισμού προσφέρουμε αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο. Στο τέλος εφαρμόζεται μία μάσκα κατάλληλη για τον κάθε τύπο δέρματος, καθώς και μια επουλωτική, αντισηπτική ή καλμαντική κρέμα.

Επιλέξτε το μπότοξ και δείξτε νεότερη και λαμπερή

Το μπότοξ, εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης, δρα στους μύες του προσώπου, ούτως ώστε να μην κάνουν συσπάσεις. Δίνει ως αποτέλεσμα ξεκούραστη και φρέσκια εμφάνιση.

Διαδικασία: Με μια λεπτή βελόνα το προϊόν εγχέεται στα σημεία και ακινητοποιεί τους μύες που προκαλούν τις ρυτίδες. Χρησιμοποιείται για τη λείανση των γραμμών μεταξύ των φρυδιών, στις εξωτερικές γωνίες των ματιών και στο μέτωπο. Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ μπορούμε να επιστρέψουμε αμέσως στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Μέσα στις επόμενες 7-15 μέρες γίνεται εμφανές το τελικό αποτέλεσμα. Μετά από περίπου 6 μήνες η βουτουλινική τοξίνη αρχίζει να υποχωρεί από τους μύες.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε και το baby botox, όπου χρησιμοποιούμε πολύ μικρότερες δόσεις του φαρμάκου, ακριβώς στις ίδιες θέσεις, όπως και με το κανονικό. Είναι κατάλληλο για την πρόληψη των ρυτίδων, αλλά και για όποιον επιθυμεί να μειώσει τις ρυτίδες, διατηρώντας την εκφραστικότητα του προσώπου του. «Οι περισσότεροι ασθενείς ζητούν φυσικό αποτέλεσμα χωρίς παγωμένη έκφραση. Έτσι, με μερικές ενέσεις δύο φορές τον χρόνο, περιορίζουμε την κινητικότητα των δραστήριων μυών του προσώπου, δίνοντάς του ξεκούραστη όψη» είπε ο ειδικός.

Σβήστε τις ρυτίδες με fillers - υαλουρονικό

«Καθώς μεγαλώνουμε το πρόσωπό μας αλλάζει, μειώνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας μας, τα μάγουλα και τα ζυγωματικά χάνουν τον όγκο τους», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο ιδανική για την ανάπλαση δέρματος, χαρίζοντας νεανικό δέρμα.

Διαδικασία: Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή. «Γεμίζουμε επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο και δίνουμε όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα», είπε ο κ. Γαϊτάνης. Εγχύουμε με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Οι πιθανές παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν αμέσως μετά την έγχυση με το υαλουρονικό είναι συνήθως ένα ελαφρύ πρήξιμο, το οποίο αντιμετωπίζεται με πάγο και μπορεί να διαρκέσει 1-2 μέρες. Το αποτέλεσμα που προσφέρει το υαλουρονικό υποχωρεί σταδιακά μετά από 6 έως 12 μήνες, οπότε και θα χρειαστεί επανάληψη της εφαρμογής. Τα fillers είναι από τα πιο σημαντικά όπλα ενάντια στην γήρανση, καθώς, για να διατηρήσουμε ανέπαφη την νεανική μας εμφάνιση, πρέπει να διατηρήσουμε τον όγκο στα σημεία.

Ανανεώστε το δέρμα σας με λέιζερ Pixel

H δράση του Pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών, που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Επιπλέον διεγείρει την ανάπτυξη κολλαγόνου, βοηθά να απαλλαγούμε από λεπτές γραμμές (ρυτίδες) και να απομακρύνουμε δυσχρωμίες και πανάδες.

Διαδικασία: Όπως επισημαίνει ο ειδικός, «Το laser "χαρτογραφεί" την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει αυτά που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος». Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου μισή ώρα, ενώ η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη. Η ένταση της συσκευής είναι απόλυτα ελεγχόμενη και η θεραπεία μπορεί να γίνει πιο βαθιά ή πιο επιφανειακή, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Συνήθως χρειάζονται 3 επαναλήψεις με μεσοδιάστημα 3-4 εβδομάδων. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, σε κάθε περίπτωση, είναι η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο μετά την εφαρμογή της θεραπείας και φυσικά η χρήση αντηλιακού στο πρόσωπο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της Servier Hellas για τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής