Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οχυρά κατά της γρίπης υψώνει η κυβέρνηση

19/9/2017 11:12:38 πμ
Ο ρόλος του φαρμακοποιού και οι καμπάνιες ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ενημερωτική καμπάνια για την προστασία του πληθυσμού από τον ιό της γρίπης, μέσω των εμβολιασμών με αντιγριπικά εμβόλια, ξεκινά το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, προκειμένου να αποφευχθούν οι δεκάδες θάνατοι που σημειώθηκαν πέρυσι.

Σημειώνεται πως μέχρι την περασμένη άνοιξη είχαν καταγραφεί συνολικά 108 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη και μόνο το 21,4 % ήταν εμβολιασμένοι. Συνολικά, μέχρι αυτό το διάστημα εισήχθησαν για νοσηλεία 276 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης ενώ εμβολιασμένα ήταν τα 54 (22,4%).


Οι επιστήμονες έχουν επισημάνει την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, ιδιαίτερα για τους ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και για τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς τους και με δεδομένο ότι η γρίπη είναι πάντα απρόβλεπτη!


Σημειώνεται ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι η πλέον αξιόπιστη και οικονομική προστασία έναντι των ιών που προκαλούν τη γρίπη.


Διαβάστε εδώ για το ρόλο του κοινοτικού φαρμακοποιού στους εμβολιασμούς ενηλίκων


Τα στοιχεία που προκύπτουν από το Νότιο Ημισφαίριο δείχνουν ότι η Αυστραλία διένυσε μία από τις χειρότερες περιόδους γρίπης των τελευταίων χρόνων, γεγονός που ενδεχομένως να συνδέεται με τη γρίπη που θα περάσουμε στο βόρειο ημισφαίριο το χειμώνα που έρχεται.

Αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία έχουν αναφερθεί περισσότερα από 90 χιλιάδες εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά, που σημαίνει πάνω από διπλάσια περιστατικά σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ σχεδόν διπλάσιοι είναι και οι θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό, πάλι σε σύγκριση με πέρυσι.


Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με αντικείμενο τον «Προγραμματισμό Δράσεων για την Εποχική Γρίπη στην Ελλάδα 2017-2018» συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ι. Μπασκόζος και ομάδα επιστημόνων από το ΚΕΕΛΠΝΟ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Θ. Ρόζενμπεργκ, το Ινστιτούτο Παστέρ και στελεχών του υπουργείου.


Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της εποχικής γρίπης για την περίοδο 2016-2017, ενώ μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα για την εργαστηριακή επιτήρηση της γρίπης, της έκδοσης οδηγιών για την επιδημιολογική επιτήρησή της σε χώρους υγείας, τη σπουδαιότητα της λειτουργίας του δικτύου παρατηρητών νοσηρότητας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (sentinel) και την ενεργητική επιτήρηση των σοβαρών περιστατικών της γρίπης αλλά και των συνεπειών αυτής.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Φαρμακοποιών
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης