Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Όχι στη σύγκρουση. Ναι στη συνεργασία υπέρ των πολιτών

4/9/2017 1:16:21 μμ
Η απάντηση του Π. Ζαρογουλίδη στον Γιώργο Πατούλη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Κάποιοι επιθυμούν τη σύγκρουση αντί για τη συνεργασία προς όφελος των πολιτών», ανταπαντά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας, Πάνος Ζαρογουλίδης, με αφορμή την «ενόχληση» του προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη για το 1ο Εθνικό Συνέδριο Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην περιοχή.


Δείτε εδώ τι είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης.


Στην ανταπάντηση του ο κ. Ζαραγουλίδης επισημαίνει τα εξής:

«Ο ισχύων ορισμός της Υγείας περιλαμβάνεται στον πρόλογο του καταστατικού του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας). Υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη για την Υγεία (Νέα Υόρκη, 19-22 Ιουνίου 1946), τέθηκε σε ισχύ στις 7 Απριλίου 1948 και παραμένει αναλλοίωτος:

"Υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας" ("Health is a state of complete physical, mental and social well-being and not merely the absence of disease or infirmity").

Είναι σαφές ότι η Υγεία είναι δικαίωμα και προνόμιο όλων των Ελλήνων και δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσει σημείο έριδας και μικροσυνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων.


Στην προσπάθεια που έχει στόχο την ενεργητική πρόληψη δεν περισσεύει κανείς μας, όταν -ειρήσθω εν παρόδω- το σύνολο των ενεργών φαρμακοποιών φθάνει το ιλιγγιώδες νούμερο των 10.500 σημείων, που καλύπτουν υγειονομικά το σύνολο της χώρας μας, ακόμη και το μικρότερο χωριουδάκι, πάντα σε ετοιμότητα και πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν.


Προσπαθώ να κατανοήσω το λόγο της αντίδρασης αλλά πραγματικά αδυνατώ.

Δεν είναι σώφρον να είσαι αντίθετος στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι φαρμακοποιοί με στόχο την ενημέρωση του κοινού, αφενός προκειμένου να απέχει από το κάπνισμα και αφετέρου για τους λόγους για τους οποίους οφείλει να εμβολιαστεί, ιδίως σε μια χρονική στιγμή που με στοιχεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας:

  • 20000 συνάνθρωποί μας κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της καπνιστικής συνήθειας 
  • σε επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης παρουσιάζουμε τους χαμηλότερους δείκτες πανευρωπαϊκά. 

 

Ως φαρμακοποιοί η συμβολή μας στην υγεία των πολιτών αποτελεί κοινωνική ευθύνη και με αυτόν το στόχο συστρατευόμαστε με όλους εκείνους τους επίσημους φορείς που μπορούν να μας βοηθήσουν να φέρουμε σε πέρας αυτήν την αποστολή μας.


Με αφορμή αυτό, ευχαριστώ δημόσια τους εξαίρετους επιστήμονες της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ.κ. Γ. Κυριόπουλο και Κ. Αθανασάκη, καθώς και τον κ. Θ. Κωνσταντινίδη, διευθυντή του Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος της Ιατρικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), την καθηγήτρια Φαρμακολογίας, κ. Αικ. Χατζάκη, τους επίκουρους καθηγητές του ΔΠΘ, κ. Ε. Νένα και κ. Π. Στειρόπουλο και τον λέκτορα της Ιατρικής Σχολής, κ. Χ. Κοντογιώργη, για την εποικοδομητική συνεργασία και εκπαίδευσή μας για μια Ελλάδα ακόμα πιο ενημερωμένη και υγειονομικά θωρακισμένη».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την προσέγγιση των σύνθετων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς
Από τον συγγραφέα και expert Οργανωσιακής Ψυχολογίας Dr Nico Rose στην κεντρική σκηνή του Future of Work Conference






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου