Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Όχι στη διάταξη για τις άυλες συνταγές λέει ο Π.Φ.Σ.

26/2/2018 10:41:27 πμ
Ζητά να προηγηθεί διάλογος με το υπουργείο Υγείας και πληροφόρηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.) καλεί το υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει το θέμα της άυλης συνταγής και να μην καταθέσει καμία σχετική διάταξη, πριν προηγηθούν συνάντηση και διάλογος με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.


Θυμίζουμε ότι σε νομοσχέδιο, με θέμα την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, περιλαμβάνεται διάταξη για τη θεσμοθέτηση των άυλων συνταγών (δείτε εδώ περισσότερα).


Ο Π.Φ.Σ., με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, δηλώνει ότι "μέχρι στιγμής δεν έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση ούτε για το περιεχόμενο της ρύθμισης ούτε για τη διαδικασία της υλοποίησής της" και τονίζει ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα "που αφορά την καθημερινή λειτουργία του φαρμακείου αλλά και γενικότερα της φαρμακευτικής περίθαλψης και διακίνησης του φαρμάκου".


Οι φαρμακοποιοί θεωρούν απαραίτητο "πριν από οποιαδήποτε σύνταξη και κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης,να υπάρξει εμπεριστατωμένος και αναλυτικός διάλογος του υπουργείου Υγείας με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ώστε η όποια ρύθμιση αποφασιστεί, να διασφαλίζει στο μέγιστο βαθμό τα απαραίτητα εχέγγυα για την ορθή λειτουργία της συνταγογράφησης και της εκτέλεσης συνταγών".

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο