Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ωφέλιμες οι πολυβιταμίνες αλλά όχι για την καρδιά

11/4/2017 12:40:03 μμ
Δεν φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι πολυβιταμίνες, τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιταμίνες απαραίτητες για τον οργανισμό, συμπληρώνουν τη διατροφή και ενισχύουν το ανοσοποιητικό, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι μειώνουν και τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων σε ηλικιωμένους. Αυτό υποστηρίζει έρευνα επιστημόνων από το Νοσοκομείο Brigham and Women's της Βοστόνης των ΗΠΑ, κατά την οποία μελετήθηκαν στοιχεία από την έρευνα Physicians' Health Study II (PHS II) σε 14.000 άνδρες γιατρούς άνω των 50 ετών.


Οι ερευνητές μελετώντας τον πληθυσμό αυτό για 11 χρόνια διαπίστωσαν ότι δεν προέκυπτε σημαντική διαφορά στον κίνδυνο μείζονος καρδιαγγειακού επεισοδίου μεταξύ των ανδρών που έπαιρναν κάποια πολυβιταμίνη και αυτών που είχαν πάρει εικονικό συμπλήρωμα διατροφής. Λαμβάνοντας υπόψη και το είδος της διατροφής που έκανε κάθε συμμετέχων (την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, δημητριακών, ξηρών καρπών, γαλακτοκομικών και κόκκινου, κατεργασμένου κρέατος, συνδυαστικά με βιταμίνη Β6, Β12, βιταμίνη D και άλλα θρεπτικά συστατικά), πάλι δεν προέκυψε ότι η καθημερινή λήψη πολυβιταμίνης επηρεάζει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου ή της συνολικής θνησιμότητας.


Παρά τα πορίσματα της έρευνάς τους, οι ερευνητές δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τη μελέτη για να κατανοήσουν το ρόλο των πολυβιταμινών στη διατροφική εικόνα και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στην υγεία του ανθρώπου.


Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Cardiology.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
18/4/2024 2:42:20 πμSupplement Awards 2024
Διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events






Σχετικά άρθρα

TikTok: Δραστικά μέτρα κατά του περιεχομένου για την απώλεια βάρους
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Κατανοώντας την επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην υγεία
Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες
AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών