Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Οδηγός διαχείρισης των παραποιημένων και ψευδεπίγραφων φαρμάκων

8/11/2023 10:51:40 μμ
Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία που βλέπει τον κίνδυνο να αυξάνεται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μεγεθύνεται ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τα παραποιημένα και ψευδεπίγραφα φάρμακα που διακινούνται παγκοσμίως, σύμφωνα με τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP), η οποία δημοσίευσε πρόσφατα ένα εγχειρίδιο ανταπόκρισης στο πρόβλημα. 


Όπως επισημαίνεται, συστήματα παρακολούθησης της παραγωγής και της διανομής των φαρμακευτικών προϊόντων σε κάποιες χώρες είτε δεν είναι αποτελεσματικά είτε δεν είναι διαθέσιμα, ενώ δεν επιβάλλονται σχετικές ποινές.


Το νέο εγχειρίδιο της FIP έχει στόχο να μειώσει τον αντίκτυπο που έχουν αυτά τα προϊόντα στη φροντίδα των ασθενών και αποτελεί στην ουσία έναν «οδηγό» για την ανίχνευση και τελικά την απόσυρση παραποιημένων φαρμάκων από την εφοδιαστική αλυσίδα, μέσω μιας κατάλληλης νομοθεσίας. 


Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε υπουργεία Υγείας, οργανισμούς φαρμάκων, φαρμακευτικούς συλλόγους και σε φαρμακοποιούς που καλούνται από την Ομοσπονδία να αναλάβουν δράση για το πρόβλημα, ώστε τέτοια προϊόντα να μην φτάνουν στους ασθενείς και στο κοινό γενικότερα. Επιπλέον, το έγγραφο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τους συντάκτες του, ως πηγή πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης του προβλήματος σε επαγγελματίες υγείας, σε υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και σε όλους τους φορείς της αλυσίδας του φαρμάκου. 


Δείτε το εδώ. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)






Σχετικά άρθρα

Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας
ΦΣΑ: Σε λειτουργία το application για τις εφημερίες
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους