Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ο ΣΦΕΕ επενδύει σε νέους επιστήμονες, φοιτητές και επιχειρηματίες στην Υγεία

1/10/2013 9:15:57 μμ
Διαγωνισμός που προωθεί την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες θα μοιράσει 50.000 ευρώ στους τρεις επικρατέστερους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σε μια περίοδο κρίσης για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία, ο κλάδος της υγείας αποτελεί κρίσιμο στοιχείο κοινωνικής συνοχής και ευημερίας αλλά και πεδίο ευκαιριών.


Με αυτό το σύνθημα  ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος στόχευσε στην καινοτομία και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει στην χώρα μας εκπονώντας το Innovation Project. Πρόκειται για έναν επιστημονικό διαγωνισμό με λήξη προθεσμίας υποβολής προτάσεων την 1η Νοεμβρίου 2013 που απευθύνεται σε νέους ερευνητές, φοιτητές, επιστήμονες στο χώρο της υγείας και επιχειρηματίες με όραμα που έχουν προτάσεις για την βελτίωση της ζωής των ασθενών.


Τα κριτήρια αξιολόγησής τους βασίζονται στο κατά πόσο η ιδέα τους προωθεί την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, βελτιώνει την ζωή των ασθενών, προβάλει την δημιουργία και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, είναι ανταγωνιστική, την χαρακτηρίζει εξωστρέφεια και αποτελεί ελληνική προστιθέμενη αξία.


Τομείς του ενδιαφέροντος είναι τα προγνωστικά και διαγνωστικά εργαλεία, οι τεχνολογίες, οι μεθοδολογίες και οι δείκτες, η τηλε-ιατρική, οι κυτταρικές θεραπείες, τα συστήματα χορήγησης φαρμάκων, τα τεχνητά όργανα, η αναγεννητική ιατρική, η βιοτεχνολογία, η νανο-ιατρική, η αξιοποίηση θεραπευτικών ουσιών, η βιο-πληροφορική και η γηριατρική.


Στην εκδήλωση επίσημης παρουσίασης του προγράμματος που θα μοιράσει 50.000 ευρώ στους τρεις επικρατέστερους, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Κ. Φρουζής τόνισε την αναγκαιότητα να κρατήσουμε τα «δυνατά» μυαλά στη χώρα και να προωθήσουμε την καινοτομία. Από την πλευρά τους, οι υφυπουργοί Υγείας, Αν. Μπέζας και Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδάς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, μίλησαν με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ και την ανάγκη να προχωρήσουμε πέρα από την κρίση, σε ανάπτυξη και δημιουργία.


Το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής: Μέχρι 1η Νοεμβρίου πρέπει να υποβληθούν οι προτάσεις. Από 5 ως 12 Νοεμβρίου θα γίνει υποβολή αναλυτικών επιχειρηματικών σχεδίων από όοσυς προκριθούν σε πρώτη φάση, την 20η Νοεμβρίου θα γίνει ενημέρωση των συμμετεχόντων για την πρόκρισή τους και θα αξιολογηθούν σε προφορική τους ανοιχτή εκδήλωση ενώπιον της κριτικής επιτροπής. Τέλος, 23 με 24 Νοεμβρίου θα γίνουν οι παρουσιάσεις ενώπιον κοινού και θα βραβευτούν οι 3 καλύτεροι.


Στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετέχουν ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, ο διευθ. του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, καθηγητής Γ. Δουκίδης, ο αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ, Κ. Ευρυπίδης, ο πρόεδρος της Pharmathen, Β. Κάτσος, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΣΕΒ, Χ. Κυριαζής, ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Οδ. Κυριακόπουλος , ο Senior Partner της McKinsey & Company Αν. Κύρκος, ο πρόεδρος της ΕΕΔΕ, Κ. Λαμπρινόπουλος, η συντονίστρια τηςε Επιτροπής Ιατρικών Διευθυντών του ΣΦΕΕ και Ιατρική Διευθύντρια της Sanofi, Β. Μπαρούτσου, ο αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ και αντιπρόεδρος της Vianex, Κ. Παναγούλιας o γενικός διευθ. του Ομίλου Πειραιώς, Σ. Συρμακέζης, ο διευθ. Εταιρικής Στρατηγικής της Novartis, Ν. Τριπόδης , ο αντιπρόεδρος της MSD Ελλάς, Κύπρου και Μάλτας, Karim Mikhail, ο πρόεδρος της Pfizer και πρόεδρος του PhARMA Innovation Forum (PIF), Erik Nordkamp και ο διευθύνων σύμβουλος της ROCHE, Αlexander Zehnder .

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί