Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ο FDA εγκρίνει το συνδυασμό εζετιμίμπης και ατορβαστατίνης για τη μείωση της LDL χοληστερόλης

18/6/2013 6:25:46 μμ
Ανοίγει ο δρόμος για την κυκλοφορία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η MSD, γνωστή ωςMerckστις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το συνδυασμό εζετιμίμπης και ατορβαστατίνης για τη θεραπεία της αυξημένης χαμηλής-πυκνότητας σε λιποπρωτεΐνη (LDL) χοληστερόλης σε ασθενείς με πρωτοπαθή ή μεικτή υπερλιπιδαιμία ως συμπληρωματική θεραπεία της δίαιτας, όταν η δίαιτα από μόνη της δεν επαρκεί. Το νέο προϊόν περιέχει εζετιμίμπη, μια αποτελεσματική θεραπεία για τη μείωση της LDL χοληστερόλης, και ατορβαστατίνη, μία από τις πιο ευρέως συνταγογραφούμενες στατίνες στην Αμερική* σήμερα. Ο συνδυασμός εζετιμίμπης και ατορβαστατίνης αντιμετωπίζει δύο πηγές της χοληστερόλης αναστέλλοντας τόσο την απορρόφηση της χοληστερόλης μέσω της πεπτικής οδού –χάρη στην εζετιμίμπη– όσο και την παραγωγή της χοληστερόλης στο ήπαρ –χάρη στην ατορβαστατίνη.

 

Δεν έχει αποδειχτεί ενδεχόμενο επιπλέον όφελος από το συνδυασμό εζετιμίμπης και ατορβαστατίνης για την καρδιαγγειακή νοσηρότητα και θνησιμότητα από ό,τι έχει αποδειχθεί για την ατορβαστατίνη.

 

«Ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών αδυνατούν να μειώσουν την LDL χοληστερόλη τους στα συνιστώμενα επίπεδα παρά τη θεραπεία», δήλωσε ο Peter HJonesMD, αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Baylor College of Medicine. «Ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή, ο συνδυασμός εζετιμίμπης και ατορβαστατίνης αποτελεί μία νέα αποτελεσματική υπολιπιδαιμική θεραπευτική επιλογή που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της κατηγορίας ασθενών, καθώς χάρη στις συμπληρωματικές ενέργειες των συστατικών του μπορεί να προσφέρει σημαντική επιπλέον μείωση τηςLDL πέραν αυτής που προκύπτει αποκλειστικά με ατορβαστατίνη».

 

Μετά την έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων ο συνδυασμός εζετιμίμπης και ατορβαστατίνης θα κατατεθεί προς έγκριση στον European Medicines Agency (EMA) και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), προκειμένου να λάβει άδεια για να κυκλοφορήσει στη χώρα μας από την MSD Ελλάδας.

 

*Αυτές οι πληροφορίες αποτελούν εκτίμηση που προέρχεται από μια προσαρμοσμένη μελέτη της λιανικής αγοράς που πραγματοποιήθηκε για την MSD χρησιμοποιώντας δεδομένα του IMSHealthLifeLink™ για την περίοδο Φεβρουάριος 2013. ΤοIMSδιατηρεί όλα τα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων αντιγραφής, διανομής και αναδημοσίευσης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ως άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενη θεραπευτική επιλογή για την αιμορροφιλία Α
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό