Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Χάνει έδαφος η ομοιοπαθητική στη Γερμανία
Οι φωνές που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά της γίνονται όλο και εντονότερες
Πόσο ωφέλιμο είναι το γιαούρτι για την καρδιαγγειακή υγεία
Μια μετα-ανάλυση στοιχείων από χιλιάδες ασθενείς


O ΕΟΦ ενάντια στην παράνομη πώληση φαρμάκων μέσω διαδικτύου

13/2/2018 11:06:23 πμ
Μετά την παρέμβαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την άμεση αντίδραση του Ε.Ο.Φ. και τη συνεργασία με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό των διαχειριστών ιστοσελίδων, που καταφέρονται κατά των φαρμακείων και προωθούν αντιμυκητιασικό προϊόν, προκάλεσε η παρέμβαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).

Στο έγγραφό του ο Π.Φ.Σ. κοινοποιεί τις ιστοσελίδες, μέσω των οποίων «λαμβάνει χώρα παράνομη πώληση φαρμακευτικού σκευάσματος αγνώστου προελεύσεως μέσω διαδικτύου με την ονομασία "Onycosolve"».
Παράλληλα καταγγέλλει πως «αναφέρονται δυσφημιστικές αναφορές για τα φαρμακεία όπως: "Τα φαρμακεία δεν πουλάνε προϊόντα που δουλεύουν αποτελεσματικά" και "Κανείς δεν το εισάγει στην Ελλάδα (βέβαια η μαφία των ελληνικών φαρμακείων δεν αφήνει κανένα προϊόν να απειλήσει τα αναποτελεσματικά και επιβλαβή προϊόντα της)"».

Τονίζει δε πως δεν γίνεται καμία αναφορά για τον υπεύθυνο κυκλοφορίας, τη χώρα παραγωγής, την προέλευση και τα εργοστάσια παρασκευής του ως άνω σκευάσματος, τα συστατικά του, μελέτες και έρευνες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του, «με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες τόσο για τη γνησιότητά του όσο και την ασφάλειά του, κατά τρόπο που θέτει άνευ άλλου σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία».

Η Διεύθυνση Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων του Ε.Ο.Φ. (με το υπ΄ αριθμ. 2743/5.2.2018 έγγραφό της) ενημερώνει τον Π.Φ.Σ. ότι «συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν οι διαχειριστές των συγκεκριμένων ιστοσελίδων».
Επίσης, από τη διοίκηση του Ε.Ο.Φ. εκδόθηκε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρονται -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Μέσω της ιστοσελίδας www.eu-meds.net/gr διακινούνται αντίγραφα συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων (προϊόντα για στυτική δυσλειτουργία, για απώλεια βάρους κλπ.), με ξενόγλωσση συσκευασία και χωρίς άδεια κυκλοφορίας. Μέσω ιστοσελίδων, διαφημίζεται και διακινείται, ως αντιμυκητιασικό φάρμακο, το προϊόν Onycosolve, χωρίς να διαθέτει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ., κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, δήλωσε ότι «τα φάρμακα δεν είναι ένα οποιοδήποτε προϊόν και ο μόνος ασφαλής τρόπος να τα προμηθευθούν είναι τα φαρμακεία, τα οποία διέπονται από αυστηρότατους κανόνες λειτουργίας. Η προμήθεια "φαρμάκων" από το διαδίκτυο εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία όσων τα προμηθεύονται».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φωνές που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά της γίνονται όλο και εντονότερες
Γράφει ο Ανδρέας Καλλιβωκάς, φαρμακοποιός και εκπαιδευτής


Σχετικά άρθρα

Το φαρμακείο ως κομμάτι του κοινωνικού συνόλου
Γράφει ο Ανδρέας Καλλιβωκάς, φαρμακοποιός και εκπαιδευτής
Εγκύκλιοι για συμψηφισμούς εισφορών ΕΦΚΑ και ρυθμίσεις οφειλών
Ενημέρωση για τους φαρμακοποιούς
Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για φαρμακοποιούς
Θα καλύπτουν τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί στα φαρμακεία