Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ο ΕΜΑ εξετάζει φάρμακο για το διαβήτη τύπου 1

4/4/2018 1:00:54 μμ
Το sotagliflozin είναι μια νέα δυνητική θεραπεία της Sanofi
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αποδέχτηκε, προς εξέταση, την κατάθεση φακέλου της Sanofi για το sotagliflozin από του στόματος.


Εφόσον εγκριθεί, η θεραπεία θα χρησιμοποιείται ως προσθήκη στην ινσουλινοθεραπεία για τη βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου σε ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.


Το sotagliflozin, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Lexicon Pharmaceuticals, Inc., είναι ένας ερευνητικός διπλός αναστολέας των SGLT-1 και SGLT-2 (συμμεταφορείς νατρίου-γλυκόζης 1 και 2), δύο πρωτεϊνών που ενέχουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο το έντερο και οι νεφροί επηρεάζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα (γλυκόζη).


Πρόκειται για τον πρώτο διπλό αναστολέα των SGLT-1/2 που γίνεται δεκτός προς εξέταση από τις ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Jorge Insuasty, Senior-Vice President, Global Head of Development της Sanofi.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «η ανάγκη για θεραπείες που θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με την ινσουλίνη είναι υπαρκτή, προκειμένου να βοηθούν τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 να ελέγχουν καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. […] Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, ώστε να προσφέρουμε αυτή τη δυνητική θεραπεία στους ασθενείς».


Η αίτηση άδειας κυκλοφορίας που υποβλήθηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων βασίζεται σε δεδομένα από το πρόγραμμα κλινικών μελετών inTandem που περιλαμβάνει τρεις κλινικές μελέτες φάσης 3, οι οποίες αξιολογούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του sotagliflozin σε περίπου 3.000 ενήλικες που δεν ελέγχουν επαρκώς το διαβήτη τύπου 1. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό






Σχετικά άρθρα

Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση
Έτος Στοματικής Υγείας το 2024
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»