Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέο φάρμακο για το ουροποιητικό του άνδρα στην Ελλάδα

3/12/2015 12:26:00 μμ
Είναι σταθερός συνδυασμός ταμσουλοσίνης και σολιφενασίνης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Κυκλοφορεί πλέον στην Ελλάδα από την εταιρεία Astellas η νέα θεραπεία με σταθερό συνδυασμό ταμσουλοσίνης OCAS 0,4mg και σολιφενασίνης 6mg για άνδρες με συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος (LUTS), που σχετίζονται με καλοήθη υπερπλασία προστάτη (BPH).
 
Συγκεκριμένα το φάρμακο εγκρίθηκε για τη θεραπεία των μέτριων ως σοβαρών συμπτωμάτων αποθήκευσης (συχνουρία, επιτακτικότητα, νυκτουρία) ή/και ούρησης (π.χ. δυσκολία έναρξης, διακοπτόμενη ούρηση) σε άνδρες που δεν ανταποκρίνονται επαρκώς σε μονοθεραπεία.
Στην Ελλάδα το προϊόν συμπεριλαμβάνεται πλέον στη θετική λίστα και αποζημιώνεται από τους ασφαλιστικούς φορείς, αποτελώντας ένα σημαντικό όπλο στο φαρμακευτικό οπλοστάσιο των ουρολόγων.

Ο σταθερός συνδυασμός ταμσουλοσίνης OCAS 0,4mg και σολιφενασίνης 6mg είναι επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο ελεγχόμενης αποδέσμευσης και χορηγείται μια φορά την ημέρα.

Δεδομένα από τις Κλινικές Μελέτες Φάσης III έδειξαν ότι ο σταθερός συνδυασμός παρείχε στατιστικά σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την ταμσουλοσίνη OCAS, όσον αφορά παραμέτρους αποθήκευσης και ποιότητας ζωής σε άνδρες ηλικίας 45 ετών και άνω με μέτρια ως σοβαρά συμπτώματα αποθήκευσης και ούρησης. Επιπροσθέτως, ο σταθερός συνδυασμός παρουσίασε στατιστικά σημαντικές βελτιώσεις έναντι του εικονικού φαρμάκου σε όλα τα βασικά καταληκτικά σημεία.
Στη μελέτη Φάσης ΙΙΙ, τα ανεπιθύμητα συμβάντα που παρατηρήθηκαν πιο συχνά με τον σταθερό συνδυασμό ήταν η ξηροστομία και η δυσκοιλιότητα και αυτά ήταν κατά κύριο λόγο ήπιας μορφής.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό