Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέο αποτελεσματικότερο φάρμακο για τις ημικρανίες

15/1/2018 12:27:57 μμ
Μειώνει τις κρίσεις κατά το ήμισυ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η φαρμακευτική εταιρεία Novartis ανακοίνωσε δεδομένα από τη μελέτη Φάσης ΙΙΙ, με την ονομασία STRIVE, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine (NEJM) και τα οποία δείχνουν σημαντική και διατηρούμενη αποτελεσματικότητα του φαρμάκου με τη δραστική ουσία erenumab, για την πρόληψη της ημικρανίας.


Συνοπτικά:

  • Οι ασθενείς με επεισοδιακή ημικρανία που λαμβάνουν erenumab ανέφεραν σημαντικά και ουσιώδη οφέλη σε διάστημα έξι μηνών, με λιγότερες ημέρες με κρίσεις ημικρανίας και μείωση της χρήσης φαρμάκων στην οξεία φάση της νόσου.
  • Πενήντα τοις εκατό των ασθενών που λαμβάνουν erenumab των 140mg, είδαν τις ημέρες με ημικρανία να μειώνονται τουλάχιστον κατά το ήμισυ, σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες μείωσης σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.
  • Οι ασθενείς που έλαβαν erenumab ανέφεραν μείωση της σωματικής δυσλειτουργίας και βελτίωση της ικανότητας να συμμετάσχουν σε καθημερινές δραστηριότητες βάσει ενός έγκυρου εργαλείου αναφερόμενης από τον ασθενή έκβασης.
  • Ενενήντα τοις εκατό των ασθενών ολοκλήρωσαν την εξάμηνη κλινική μελέτη. Τα δεδομένα ενισχύουν το παρόμοιο με του εικονικού φαρμάκου προφίλ ασφάλειας και ανεκτικότητας του erenumab, το οποίο παρατηρήθηκε σταθερά σε όλη τη διάρκεια της κλινικής μελέτης.

Ο κύριος ερευνητής Peter Goadsby, M.D., Ph.D., FAHS, διευθυντής του NIHR-Wellcome Trust Kings Clinical Research Facility και καθηγητής Nευρολογίας στο Kings College Hospital του Λονδίνου, εξέφρασε την άποψή του σχετικά με το τι μπορεί να σημαίνουν τα ευρήματα για τους πάσχοντες από ημικρανία: «Η STRIVE είναι η πρώτη πλήρως αναφερόμενη μελέτη φάσης III των μονοκλωνικών αντισωμάτων του μονοπατιού του CGRP, και δείχνει ξεκάθαρα ότι ο αποκλεισμός αυτού του μονοπατιού μπορεί να μειώσει τον αντίκτυπο της ημικρανίας». Ο καθηγητής Goadsby δήλωσε επίσης: «Τα αποτελέσματα της μελέτης STRIVE αντιπροσωπεύουν μια πραγματική μετάβαση για τους πάσχοντες με ημικρανία από ανεπαρκώς κατανοητές και προερχόμενες από άλλες ενδείξεις αγωγές, σε μια θεραπεία ειδικά σχεδιασμένη για την ημικρανία. Η STRIVE, όπως και οι εξελίξεις στα μονοκλωνικά αντισώματα γενικότερα, αποτελούν ένα απίστευτα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της κατανόησης και της αντιμετώπισης της ημικρανίας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας
Γράφει ο Δρ. Μιχαήλ Βικελής, Νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD, Επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της