Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέες τεχνολογίες στην προμήθεια φαρμάκων!

6/10/2015 11:13:36 πμ
Φάρμακα και παραφάρμακα θα μπορούν να πωλούνται σε 24ωρη βάση με μηχανήματα τύπου ATM
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ένα μηχάνημα τύπου ATM έχει ήδη τοποθετηθεί σε φαρμακείο στην Ανατολή Αττική, από το οποίο θα μπορούν οι καταναλωτές να προμηθεύονται μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και άλλα είδη φαρμακείου 24 ώρες το 24ωρο! Το μηχάνημα αυτό θα εμπορεύεται είδη έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα αλοιφή για ερεθισμένες περιοχές, οδοντικά διαλύματα, πιπίλες για μωρά, μωρομάντηλα, προφυλακτικά, βιταμίνες-συμπληρώματα διατροφής κλπ., δηλαδή είδη για τα οποία δεν απαιτείται συνταγή γιατρού.


Σύμφωνα με πληροφορίες του iatronet.gr, ακούγεται ότι ανάλογα μηχανήματα σκοπεύουν να εγκαταστήσουν και άλλα φαρμακεία, με το σκεπτικό ότι αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια σημαντική πηγή εσόδων για τις ώρες που το κατάστημα είναι κλειστό. Για την αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων, ο καταναλωτής θα πρέπει μόνο να βάζει το ανάλογο αντίτιμο που αναγράφεται σε κάθε προϊόν στην ειδική σχισμή που υπάρχει πάνω στο μηχάνημα. Οι τιμές αυτών των ειδών δεν προβλέπεται να διαφέρουν από τις αντίστοιχες τιμές πώλησης που έχουν εντός των καταστημάτων.

Η ποικιλία των ειδών στο μηχάνημα δεν μπορεί να προσεγγίσει ούτε κατά διάνοια αυτή που υπάρχει μέσα σε ένα φαρμακείο. Χαρακτηριστικά ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να διαθέτει περί τους 60-70 κωδικούς, ενώ τα παραφάρμακα –συμπεριλαμβάνονται και τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα– μέσα στο φαρμακείο ξεπερνούν τους 7.000 κωδικούς περίπου.


Tο ερώτημα που ανακύπτει είναι πόσα τελικά φαρμακεία από τα 11.000 που λειτουργούν πανελλαδικά θα επενδύσουν στη νέα τεχνολογία με δεδομένο ότι τα περισσότερα από αυτά στερούνται ρευστότητας;

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά