Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέες θεραπευτικές επιλογές για τους ασθενείς με κνίδωση και ψωρίαση

8/10/2013 8:57:48 πμ
Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες φάσης ΙΙΙ για δύο φάρμακα της Novartis
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Δύο φάρμακα για την κνίδωση και την ψωρίαση παρουσίασε η Novartis στο 22ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τις 2 έως 6 Οκτωβρίου 2013. Πρόκειται για το secukinumab (ΑΙΝ457) για τη μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας και το omalizumab (Xolair®) για τη χρόνια αυθόρμητη κνίδωση.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μελετών, το secukinumab (αναστολέας της IL-17) αποδείχθηκε ανώτερο από το Enbrel® (etanercept), φαρμάκου που ανήκει στην κατηγορία των αντι-TNF αναστολέων. Το secukinumab είναι η πρώτη θεραπεία, η οποία στοχεύει εκλεκτικά την IL-17A, μια κεντρική κυτοκίνη (πρωτεΐνη-μεταφορέας), η οποία εμπλέκεται στην ανάπτυξη της ψωρίασης και ανευρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση στο προσβληθέν από τη νόσο δέρμα.


Επιπλέον, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο EADV θετικά δεδομένα μελετών για νέα ένδειξη του omalizumab (γνωστό φάρμακο για το άσθμα): τη χρόνια αυθόρμητη κνίδωση. Υπάρχει σημαντική ανεκπλήρωτη ανάγκη στη χρόνια ιδιοπαθή κνίδωση, καθώς περισσότερο από το 50% των ασθενών δεν ανταποκρίνεται στις εγκεκριμένες δόσεις των αντιϊσταμινικών, τα οποία συνιστούν τη βάση της τρέχουσας συμπτωματικής θεραπείας.


«Τα νέα αποτελέσματα φάσης ΙΙΙ για το secukinumab και το omalizumab που παρουσιάστηκαν στο EADV καταδεικνύουν τη δυνατότητά μας να μεταβάλουμε τη θεραπεία των ασθενών με ψωρίαση και τη χρόνια αυθόρμητη κνίδωση με στόχο την επίτευξη καθαρού δέρματος», δήλωσε ο David Epstein, Head of the Pharmaceuticals Division της Novartis Pharma AG. «Η ειδική δερματολογία είναι ένα αναδυόμενο, ιδιαίτερα σημαντικό πεδίο για τη Novartis και παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ώστε να προσφέρουμε μια καινοτόμο προσέγγιση στις στοχευμένες θεραπείες για τα άτομα που πάσχουν από σοβαρές δερματοπάθειες και χρήζουν νέων θεραπευτικών επιλογών».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Η εταιρεία επένδυσε $8,6 δισ. στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων το 2023






Σχετικά άρθρα

TikTok: Δραστικά μέτρα κατά του περιεχομένου για την απώλεια βάρους
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Κατανοώντας την επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην υγεία
Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες
AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών