Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Νέα συνεργασία: TEVA και Δίκτυο Αριστείας Νευροεπιστημών του Ισραήλ

18/9/2013 1:58:32 μμ
Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη νέων θεραπευτικών μεθόδων για τις νόσους του εγκεφάλου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την έναρξη μιας νέας ερευνητικής συνεργασίας στον τομέα των νευροεπιστημών, με επίκεντρο την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπευτικών μεθόδων ανακοίνωσε πρόσφατα η φαρμακευτική εταιρεία Teva Pharmaceutical Industries Ltd.


Η συνεργασία γίνεται με το Εθνικό Δίκτυο Αριστείας στις Νευροεπιστήμες του Ισραήλ (National Network of Excellence - ΝΝΕ) με στόχο την αξιοποίηση της εξειδίκευσης του Δικτύου, το οποίο αποτελείται από τα 10 κορυφαία Πανεπιστήμια και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Ισραήλ (Εβραϊκό Πανεπιστήμιο, Ίδρυμα Weizmann, Technion, Πανεπιστήμιο Ben Gurion, Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, Ιατρικό Κέντρο Sourasky, Ιατρικό Κέντρο Sheba, το Ιατρικό Κέντρο Rabin, το Πανεπιστήμιο Bar Ilan και το Πανεπιστήμιο της Χάιφα). Το Ισραήλ αποτελεί παγκοσμίως την ηγέτιδα χώρα στην έρευνα των νευροεπιστημών, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε κατά κεφαλήν δημοσιεύσεις σε αυτό τον τομέα.


Λειτουργώντας ως ανοιχτό δίκτυο, το Δίκτυο Αριστείας NNE προσανατολίζεται στην ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων θεραπευτικών μεθόδων για την καταπολέμηση των καταστροφικών επιπτώσεων των νευρολογικών, νευροεκφυλιστικών και ψυχιατρικών ασθενειών. Φέρνει κοντά τους ερευνητές και προσφέρει ένα περιβάλλον εργασίας που συνδέεται με τη βιομηχανία, στο οποίο οι ειδικοί ανάπτυξης φαρμάκων της Teva θα έχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής γνώσεων και συνεργασίας με ακαδημαϊκούς ερευνητές.


Ερευνητικά προγράμματα που υποστηρίζει το Δίκτυο Αριστείας NNE παρέχουν ήδη ορισμένα σημαντικά αποτελέσματα που αφορούν στην πρόοδο βασικών μορφών θεραπείας. Μερικά από αυτά τα προγράμματα έχουν ήδη αναδείξει θεραπευτικές μεθόδους, οι οποίες ενδέχεται να αλλάξουν την πορεία και την εξέλιξη ασθενειών. Για τη νόσο Αλτσχάιμερ διερευνώνται μέθοδοι για την ενίσχυση της μνήμης. Επιπλέον, η Πολλαπλή Σκλήρυνση και η νόσος του Χάντιγκτον είναι δύο πεδία στα οποία ερευνώνται νέες μέθοδοι για τον τερματισμό ή την αναστολή της εξέλιξης της νόσου.


«Βασικός σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η στήριξη της ακαδημαϊκής έρευνας. Τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και απαιτείται ακόμα αρκετή ανάπτυξη. Δημιουργήσαμε ένα πολλά υποσχόμενο ίδρυμα, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα ανταπεξέλθει στις προσδοκίες μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον τρόπο που προσεγγίζουμε τις θεραπείες», δήλωσε ο Δρ. Michael Hayden, πρόεδρος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης και Επιστημονικός Διευθυντής της Teva.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Στο επίκεντρο της συνεργασίας η περίθαλψη, τα φάρμακα και οι μείζονες υγειονομικές κρίσεις






Σχετικά άρθρα

STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη
PHARMA Q: Μεγάλος χορηγός του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου ΩΡΛ Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου
Από το περίπτερό της πέρασε η πλειονότητα των συνέδρων
Με εξαιρετικά σημαντικές διακρίσεις τιμήθηκε η Karabinis Medical
Στα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024