Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέα πρωτοποριακά προϊόντα στα ράφια του φαρμακείου

24/1/2017 10:25:15 πμ
Η πηγή εσόδων που αναπληρώνει τα χαμένα κέρδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έτοιμοι να «ανοίξουν» την αγορά τοποθετώντας νέα πρωτοποριακά προϊόντα στα ράφια τους δηλώνουν στην πλειονότητά τους οι φαρμακοποιοί.

Η πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του ΠΦΣ, που αφορά τη διακίνηση υγειονομικού υλικού, ιατροτεχνολογικών προϊόντων καθώς και διαιτητικών σκευασμάτων ειδικής διατροφής που προορίζονται για ιατρικούς σκοπούς, φαίνεται πως δίνει μια ευκαιρία σε πολλούς ιδιοκτήτες φαρμακείων να αυξήσουν τα έσοδά τους, τα οποία εξανεμίστηκαν από τις πολλαπλές μειώσεις των τιμών των φαρμάκων αλλά και το άνοιγμα της αγοράς των ΜΗΣΥΦΑ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από το 85% των φαρμακείων δηλώνει έτοιμο να εκμεταλλευτεί αυτά τα νέα προϊόντα, ενώ το υπόλοιπο 15%, είτε δεν ενδιαφέρεται –και θα πρέπει να το δηλώσει στον οικείο Σύλλογο- είτε δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια ώστε να μπορεί να επενδύσει σε αυτού του τύπου τα υλικά, τα οποία υπόσχονται μια καλύτερη ζωή για τους ασθενείς.


Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή η νέα δραστηριότητα που αναλαμβάνουν όσα φαρμακεία το επιθυμούν, δεν επικεντρώνεται μόνο στο οικονομικό κέρδος, αλλά εξασφαλίζει και την επιστημονική οντότητα του φαρμακοποιού, καθώς συνδέει το λειτούργημα με την παροχή μιας ακόμη υπηρεσίας που στα περισσότερα κράτη της Ε.Ε. είναι ήδη θεσμοθετημένη.


Σημειώνεται ότι προ της προαναφερθείσας σύμβασης, το μερίδιο των φαρμακείων στην αγορά του υγειονομικού υλικού, ιατροτεχνολογικών προϊόντων, καθώς και διαιτητικών σκευασμάτων ειδικής διατροφής, που αποτιμάται περί τα 300 εκατ. ευρώ, ακριβώς επειδή γινόταν περιστασιακά ήταν κάτω του 3%.


Σημειώνεται ότι τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα ειδικά συμπληρώματα διατροφής θα συνταγογραφούνται πλέον από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ενώ ο ασθενής δεν θα χρειάζεται να τα πληρώνει από τη τσέπη του και εκ των υστέρων να διεκδικεί τα χρήματά του από τον Οργανισμό.


Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα πάψουν να ισχύουν οι υπερκοστολογήσεις του παρελθόντος, αφού τα προϊόντα αυτά με την είσοδό τους στα φαρμακεία θα διατιμηθούν και θα υπόκεινται σε διπλό έλεγχο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024