Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Νέα πλατφόρμα ΕΟΠΥΥ για τις φαρμακευτικές εταιρείες

4/4/2018 10:11:58 πμ
Δίνει στοιχεία για την κατανάλωση των φαρμακευτικών σκευασμάτων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε στη διεύρυνση των παρεχομένων υπηρεσιών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.eopyykmes.gr, παρέχοντας στις φαρμακευτικές εταιρείες στοιχεία για τη συνολική εικόνα της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και την εικόνα της κάθε εταιρείας ξεχωριστά.


Πιο συγκεκριμένα, ήδη από την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, κάθε φαρμακευτική εταιρεία μπορεί να έχει πρόσβαση και να παρακολουθεί ανά μήνα την κατανάλωση των φαρμακευτικών σκευασμάτων που αντιπροσωπεύει/κάνει διανομή στην Ελλάδα από τους δικαιούχους του Οργανισμού (πλήθος εμβαλλαγίων, τζίρος εταιρείας στον ΕΟΠΥΥ, δαπάνη ΕΟΠΥΥ και αντίστοιχα συνολικά στοιχεία όλων των εταιρειών).


Ως «ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της διαφάνειας σε σχέση με την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης» χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) τη δημιουργία αυτής της πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ σε σχετικό δελτίο τύπου.


Χαιρετίζοντας τις νέες διαδικτυακές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ότι απαντούν στο διαχρονικό αίτημα του ΣΦΕΕ για παροχή στοιχείων που θα τεκμηριώσουν τον ορθό υπολογισμό και καταλογισμό των επιστροφών (clawback, rebates) των εταιρειών προς τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΣΦΕΕ προσβλέπει τώρα στην έγκαιρη επικαιροποίηση των στοιχείων αυτών, ώστε να έχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο.


Τέλος, δηλώνει ότι «ένα λογικό επόμενο βήμα πρέπει να είναι η επικαιροποίηση του ύψους της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στη σταθερή αύξηση του αριθμού των δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ, στα σύγχρονα δεδομένα για τη νοσηρότητα και στις νεότερες θεραπευτικές αγωγές, που έχουν ενταχθεί στην ιατρική πρακτική τα τελευταία χρόνια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών