Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέα παιδιατρική Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Αττικόν

9/2/2017 11:34:17 πμ
Έχει μπει ήδη στο σύστημα εφημεριών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Εγκαινιάζεται στις 14 Φεβρουαρίου η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΠΓΝ «Αττικόν». Η λειτουργία της θα συνδράμει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση σοβαρών και απειλητικών προβλημάτων υγείας παιδιών που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα Εξωτερικά Ιατρεία της Κλινικής. Παράλληλα θα αποσυμφορήσει τις αντίστοιχες Μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων που ήδη λειτουργούν.

Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ (με Διευθύντρια την Καθηγήτρια κ. Βασιλική Παπαευαγγέλου) τέθηκε σε λειτουργία την 9η Ιανουαρίου 2017. Για την Γ΄ Παιδιατρική Κλινική η δημιουργία της ΜΑΦ αποτέλεσε λειτουργική αλλά και ηθική ανάγκη, ιδιαίτερα μετά την ένταξή της στο σύστημα 24ωρης εφημερίας. Η αλλαγή στον τρόπο εφημερίας της Κλινικής είχε ως επακόλουθο τον πολλαπλασιασμό των περιπτώσεων που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης. Επιπλέον, το γεγονός ότι η Γ΄ Παιδιατρική Κλινική είναι εγκατεστημένη σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, δίπλα στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και κοντά στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου εξυπηρετούνται οι αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, καθιστούν τη λειτουργία της ΜΑΦ Παίδων στο ΠΓΝ «Αττικόν» αναγκαία και πολλαπλώς χρήσιμη.

Με τις προσπάθειες της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής, τη χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που εξασφάλισε τον εξοπλισμό της, αλλά και την συμπαράσταση της Διοίκησης του ΠΓΝ «Αττικόν», καθώς και του Υπουργείου, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής είναι η πρώτη ΜΑΦ Παίδων του ΕΚΠΑ (οι μόνες ΜΕΘ Παίδων που λειτουργούν στο πλαίσιο Πανεπιστημιακής Κλινικής αφορούν στις ΜΕΘ του ΠΕΠΑΓΝΗ και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου).

«Η λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Παίδων της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ ενισχύει τις υπηρεσίες Υγείας της χώρας και συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του κλινικού, εκπαιδευτικού, ερευνητικού και κοινωνικού έργου της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελώντας, παράλληλα άλλο ένα απτό δείγμα της αλληλεγγύης και της αδιάλειπτης προσφοράς, εδώ και 180 χρόνια, του ΕΚΠΑ προς την Κοινωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»
Ενημέρωση και δράσεις στους φοιτητές της περιοχής






Σχετικά άρθρα

Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση
Έτος Στοματικής Υγείας το 2024
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»