Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εκτέλεση γνωματεύσεων μη φαρμακευτικών προϊόντων

20/11/2017 10:38:05 πμ
Τα τελευταία νέα από τον ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μέχρι τις 15/12/2017 θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ τα προϊόντα που αφορά η σύμβαση για την παροχή ακουστικών βαρηκοΐας, ορθοπεδικών και αναπνευστικών συσκευών/ειδών που έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο και έχουν εγκριθεί ως προς τα δικαιολογητικά τους, ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν τη δήλωση 3 τιμών ή τη δήλωση εγχωρίως παραγόμενου/κυκλοφορούντος, σύμφωνα με τον ΕΚΠΥ.


Μετά τις 15/12/2017 όμως, τα προϊόντα για τα οποία δεν έχουν υποβληθεί οι προαναφερόμενες δηλώσεις (3 τιμών ή εγχωρίως παραγόμενου/κυκλοφορούντος) δεν θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.


Ο ΕΟΠΥΥ με την ίδια ανακοίνωση ενημερώνει τους προμηθευτές των ειδών αυτών ότι αν δεν ολοκληρώσουν τις αναγκαίες ενέργειες καταχώρησης των προϊόντων τους στο μητρώο ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ μέχρι τις 15/12/2017, η επόμενη επικαιροποίηση του μητρώου θα διενεργηθεί μετά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Επαναλαμβανόμενες γνωματεύσεις αναλωσίμων, ιατροτεχνολογικών ειδών και σκευασμάτων ειδικής διατροφής

Σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του Οργανισμού, ενημερώνονται οι φαρμακοποιοί ότι παρέχεται η δυνατότητα καταχώρησης επαναλαμβανόμενων γνωματεύσεων (με προϊόντα μητρώου) στο νέο eΔΑΠΥ για το διάστημα μεταξύ 23/10/2017 – 31/10/2017 (πρόκειται για την περίοδο που το σύστημα άνοιξε προκειμένου να περαστούν γνωματεύσεις του προηγούμενου διαστήματος που το eΔΑΠΥ ήταν απενεργοποιημένο).


Όσο για τις μη επαναλαμβανόμενες γνωματεύσεις που έχουν εκτελεστεί το ίδιο χρονικό διάστημα με προϊόντα εκτός μητρώου, το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει από το υπουργείο Υγείας σχετική νομοθετική ρύθμιση.


Σημειώνεται ωστόσο ότι από 1/11/2017 εκτελούνται γνωματεύσεις που περιλαμβάνουν αποκλειστικά τα εγκεκριμένα προϊόντα στο σύστημα.


Τέλος επισημαίνεται ότι για τα εγχωρίως παραγόμενα/κυκλοφορούντα προϊόντα, οι γνωματεύσεις εκτελούνται κανονικά, ενώ τα χορηγούμενα προϊόντα ακολουθούν τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου