Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Νέα φάρμακα και ΜΗΣΥΦΑ στην ελληνική αγορά

30/3/2018 9:22:26 πμ
Τρία δελτία τιμών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τρία Δελτία Τιμών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, που αφορούν το 4ο τρίμηνο του 2017.

Το πρώτο, με άμεση ισχύ για για τους κατόχους άδειας κυκλοφορίας (ΚΑΚ), τα νοσοκομεία, τις ιδιωτικές κλινικές, τις φαρμακαποθήκες, τους συνεταιρισμούς και τα φαρμακεία, αφορά τα νέα συνταγογραφούμενα φάρμακα που έρχονται στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για 144 νέα φάρμακα, εκ των οποίων τα 123 είναι γενόσημα και τα 21 πρωτότυπα.
Ως γνωστόν, στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ενώ στις λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογών ΦΠΑ ήτοι 6% ή 13% ανά περίπτωση. Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,89% για συντελεστή 6% και κατά 3,54% για συντελεστή 13%.
Δείτε εδώ το νέο Δελτίο Τιμών νέων φαρμάκων.

Το δεύτερο Δελτίο που αναρτήθηκε είναι συμπληρωματικό του πρώτου και αφορά τις οικειοθελείς μειώσεις τιμών που προέκυψαν μετά από αίτημα των εταιρειών. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο διαφορετικές περιεκτικότητες του ίδιου σκευάσματος: το «Aripiprazole Mylan Pharma», tab 10mg/tab & 15mg/tab και τα δύο σε συσκευασία blister των 28 τεμαχίων. Το προϊόν είναι της εταιρείας Generics Pharma Hellas.
Δείτε εδώ τις νέες τιμές του Aripiprazole.

Το τρίτο Δελτίο περιλαμβάνει τις ενδεικτικές τιμές των νέων ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά. Πρόκειται για 12 σκευάσματα, τα οποία είναι ήδη γνωστά - προστίθενται δηλ. στη λίστα κάποιες νέες συσκευασίες/μορφές κτλ.
Ενδεικτικά αναφέρουμε περισσότερες συσκευασίες με 10 και 20 τεμάχια για το σκεύασμα βεταΐνης (της Uni Pharma), νέες συσκευασίες για το σπρέι στόματος με βενζυδαμίνη της Angelini Pharma κτλ.
Δείτε εδώ τα νέα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. και τις τιμές τους.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις στις αρχές του ίδιου μήνα είχαν αναρτηθεί τα δελτία τιμών νέων φαρμάκων και οικειοθελών μειώσεων που είχαν πάρει τιμή για το 3ο τρίμηνο του 2017.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό
Η Global Data προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 31,3%






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό