Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέα επίθεση προς τους φαρμακοποιούς

25/10/2016 10:15:01 πμ
Τώρα απαιτείται να κατέβουν οι σταυροί των φαρμακείων από τους στύλους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα «επίθεση» έχουν να αντιμετωπίσουν οι φαρμακοποιοί από την πολιτεία, αυτή τη φορά από κάποιους δήμους της χώρας και ιδίως της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου του Π.Φ.Σ. Κωνσταντίνου Λουράντου στο facebook, κάποιοι δήμοι απαιτούν να κατέβουν οι σταυροί των φαρμακείων από τους στύλους και μάλιστα επιβάλλουν μεγάλα πρόστιμα.


Εχθές το μεσημέρι ο πρόεδρος, μαζί με τον κ. Πετρουλάκη, μέλος του προεδρείου του Φ.Σ.Α., παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. του Δήμου Αθηναίων για να ζητήσουν τη διαγραφή των προστίμων και την επαναφορά του νόμου που ίσχυε για τους σταυρούς πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Όπως σημειώνει ο κ. Λουράντος, ο νόμος άλλαξε λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς να επανέλθει πότε στην προηγούμενη ισχύ του παρά τις τότε διαβεβαιώσεις.


Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση φωτεινού πλαισίου με πράσινο σταυρό σε κάθετη διάταξη επί της προσόψεως (άρθ. 2 παρ. 1 του π.δ. 312/1992) είναι υποχρεωτική, ωστόσο, αυτή η υποχρεωτική σήμανση οριοθετείται αυστηρά στο νόμο και συγκεκριμένα από το άρθ. 43 παρ. 1 του Ν. 5607/1932 που εξακολουθεί να ισχύει: «1.[...] Απαγορεύεται ωσαύτως η αναγραφή επί της επιγραφής και των προθηκών των φαρμακείων, [...] πάσης ετέρας λέξεως, πλην του ονοματεπωνύμου του αδειούχου φαρμακοποιού [...] και της λέξεως "φαρμακείον" δια τα φαρμακεία...».


Σκοπός των φαρμακοποιών είναι να καταστεί σαφές ότι ο σταυρός των φαρμακείων δεν αποτελεί διαφήμιση, αλλά χρησιμεύει, κυρίως στις διανυκτερεύσεις, για να φαίνεται εύκολα από το κοινό πού βρίσκεται το ανοιχτό φαρμακείο.

Ωστόσο, όπως δεν παραλείπει ο κ. Λουράντος να αναφέρει, πολλοί φαρμακοποιοί φροντίζουν να τον διαψεύδουν, αφήνοντάς τον αναμμένο όταν δεν λειτουργεί το φαρμακείο ή χρησιμοποιώντας τον ως φωτεινή επιγραφή εμπορικών μηνυμάτων.


Αναμένεται ανακοίνωση από το Σύλλογο σχετικά με την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024