Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Νέα αποτελέσματα για τη χορήγηση ριβαροξαμπάνης

9/7/2018 1:12:48 μμ
Χορηγείται σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το πρόγραμμα XANTUS (αποτελείται από τις τρεις μεγάλες, διεθνείς, προοπτικές, μελέτες παρατήρησης, τη XANTUS, τη XANAP και τη XANTUS-EL), επιβεβαίωσε τα χαμηλά ποσοστά αιμορραγιών και εγκεφαλικών σε περισσότερους από 11.000 ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή που λαμβάνουν ριβαροξαμπάνη.

Τα αποτελέσματα αυτά δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο Journal of the American College of Cardiology (JACC).


Η ριβαροξαμπάνη είναι ένας από του στόματος αναστολέας του παράγοντα Xa. Από τα αποτελέσματα της ανάλυσης ξεχωρίζουν τα χαμηλά ποσοστά αιμορραγίας και τα χαμηλά ποσοστά εγκεφαλικού επεισοδίου σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή που έλαβαν θεραπεία με ριβαροξαμπάνη, καθώς και τα χαμηλά ποσοστά διακοπής της θεραπείας.


Συνολικά, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 96% των ασθενών, δεν αναφέρθηκε κανένα από τα ακόλουθα: έκτακτα συμβάντα λόγω θεραπείας όπως αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη επιτροπή, μείζον αιμορραγικό επεισόδιο, εγκεφαλικό, συστημική εμβολή εκτός του κεντρικού νευρικού συστήματος ή θάνατος οποιασδήποτε αιτιολογίας.


Τα αποτελέσματα από την καθημερινή κλινική πρακτική, σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή (ΚΜ) επιβεβαιώνουν τα χαμηλά ποσοστά αιμορραγιών και τα χαμηλά ποσοστά εγκεφαλικού επεισοδίου για τη ριβαροξαμπάνη. Τα συμπεράσματα αυτά εξήχθησαν από τη συγκεντρωτική ανάλυση τριών μη παρεμβατικών μελετών, που πραγματοποιήθηκαν σε 47 χώρες.


«Αυτό το κλινικό πρόγραμμα είναι η μεγαλύτερη προοπτική ανάλυση ενός και μόνο νεότερου από του στόματος αντιπηκτικού για την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και παρέχει πολύτιμες και υψηλής ποιότητας πληροφορίες για τη διαχείριση της κολπικής μαρμαρυγής σε καθημερινή κλινική πράξη», δήλωσε ο Δρ Michael Devoy, Ιατρικός Διευθυντής της Bayer AG. «Είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε τους γιατρούς και τους ασθενείς στην ασφαλή και υπεύθυνη χρήση της ριβαροξαμπάνης και να συνεχίσουμε τα εκτεταμένα κλινικά και ερευνητικά μας προγράμματα στην καθημερινή κλινική πρακτική».


Η κολπική μαρμαρυγή επηρεάζει περίπου 10 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί 2,5 φορές μέχρι το 2050. Λόγω των διαταραχών στη ροή αίματος, οι ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή διατρέχουν κίνδυνο να αναπτύξουν θρόμβους αίματος, οι οποίοι μπορεί να «ταξιδέψουν» στον εγκέφαλο και να προκαλέσουν εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή είναι πέντε φορές πιο πιθανό να παρουσιάσουν εγκεφαλικό επεισόδιο από τον γενικό πληθυσμό.


Σημειώνεται πως τα αντιπηκτικά είναι ισχυρές θεραπείες που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη ή τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών που είναι δυνητικά απειλητικές για τη ζωή. Πριν από την έναρξη της θεραπείας με αντιπηκτικά φάρμακα, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής, οι γιατροί πρέπει να αξιολογούν προσεκτικά τα οφέλη και τους κινδύνους για τον κάθε ασθενή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε ψήφισμά τους τάσσονται ενάντια στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion






Σχετικά άρθρα

«Δεν είναι τρίχες. Είναι τα μαλλιά σου!»
Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της ΕΔΑΕ για τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής
Angelini Pharma & SK Biopharmaceuticals: Περισσότεροι από 100.000 ασθενείς έλαβαν την καινοτόμο αντιεπιληπτική αγωγή cenobamate
Το φάρμακο διατίθεται σε περισσότερες από 100 αγορές παγκοσμίως
Νέα ένδειξη για τη σεμαγλουτίδη
Ο FDA εγκρίνει το φάρμακο για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου
Στον κάδο κάθε χρόνο 40 εκατ. κουτιά φαρμάκων
Σύμφωνα με έρευνα της GIVMED