Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέα θεραπεία για τα παιδιά που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας

14/6/2018 12:47:52 μμ
Έδωσε το πράσινο φως ο FDA
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Η Novartis ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε τη φινγκολιμόδη για τη θεραπεία των παιδιών και των ενηλίκων ηλικίας από 10 έως κάτω των 18 ετών με υποτροπιάζουσες μορφές πολλαπλής σκλήρυνσης (RMS), καθιστώντας την, την πρώτη τροποποιητική της νόσου θεραπεία που ενδείκνυται για αυτούς τους ασθενείς.

Αυτή η έγκριση επεκτείνει το ηλικιακό εύρος χορήγησης της φινγκολιμόδης, σε σχέση με το προηγούμενο εγκεκριμένο που απευθυνόταν σε ασθενείς ηλικίας 18 ετών και πάνω με RMS.


H φινγκολιμόδη χαρακτηρίστηκε ως επαναστατική θεραπεία από τον FDA τον Δεκέμβριο του 2017 για αυτή την παιδιατρική ένδειξη.


«Επιτέλους τώρα έχουμε μια εγκεκριμένη από τον FDA θεραπεία για τα παιδιά και τους ενήλικες με υποτροπιάζουσα ΠΣ», δήλωσε η Dr. Brenda Banwell, επικεφαλής του Τμήματος Νευρολογίας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας, η οποία υπήρξε μία από τους κύριους ερευνητές της πιλοτικής μελέτης που υποστήριξε την παιδιατρική έγκριση. «Οι επαναλαμβανόμενες υποτροπές είναι πιο συχνές στα παιδιά και τους εφήβους με Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) απ' ό,τι στους ενήλικες, οπότε αυτά τα νέα είναι ενθαρρυντικά για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους».


Ενώ η Πολλαπλή Σκλήρυνση διαγιγνώσκεται κυρίως στους ενήλικες, τα παιδιά και οι έφηβοι με αυτή τη χρόνια πάθηση συχνά εμφανίζουν τακτικότερες υποτροπές και εγκεφαλικές βλάβες σε σχέση με τους ενήλικες.


«Από τη στιγμή που επέφερε επανάσταση στη θεραπεία της υποτροπιάζουσας ΠΣ ως η πρώτη τροποποιητική της νόσου θεραπεία που λαμβάνεται από του στόματος, η φινγκολιμόδη έχει γίνει το θεμέλιο της θεραπείας για τους ενήλικες ασθενείς», δήλωσε ο Paul Hudson, CEO, Novartis Pharmaceuticals. «Η σημερινή ανακοίνωση είναι το αποτέλεσμα της καινοτόμου προσέγγισής μας και της συνεχούς δέσμευσής μας για την εξέλιξη της φροντίδας για όλα τα άτομα που πάσχουν από ΠΣ, και είμαστε ενθουσιασμένοι που η προσπάθεια αυτή έχει οδηγήσει σε μια πολυαναμενόμενη, ειδικά εγκεκριμένη θεραπευτή επιλογή για τους νεαρούς σε ηλικία ασθενείς».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
24/4/2024 12:47:30 πμ«MSD Gives back»
Οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν 18 εθελοντικές δράσεις σε 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις






Σχετικά άρθρα

Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται “on demand”
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
ΕΠΕ: Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με πρωταγωνιστές - έκπληξη
Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»