Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΝΔ: Τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ γκρεμίζονται

23/12/2016 11:25:24 πμ
2,256 δισ. του χρωστούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 22 βουλευτές της ΝΔ με αφορμή τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας πως βρίσκεται στον αέρα ο Οργανισμός εξαιτίας της στάσης πληρωμών των Ασφαλιστικών Ταμείων προς αυτόν.


Όπως επισημαίνουν: «σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Οκτώβριος 2016), σε 2,256 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συσσωρευμένες οφειλές των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης προς τον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για εισφορές υπέρ του ΕΟΠΥΥ που εισπράχθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν αποδόθηκαν ποτέ στον Οργανισμό. Την ίδια στιγμή στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο στη Βουλή (νομοσχέδιο για την κοινωνική αλληλεγγύη), το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης προτίθενται να δημιουργήσουν επιτροπές για να υπολογίσουν το ύψος των οφειλών προς τον ΕΟΠΥΥ και να εισηγηθούν οι επιτροπές τρόπους αποπληρωμής.


Ο όγκος των οφειλών προς τον ΕΟΠΥΥ είναι συγκεκριμένος και γνωστός, οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς παρόχους αλλά και σε ασφαλισμένους είναι πάρα πολύ αυξημένες ενώ οι δαπάνες περίθαλψης είναι όχι μόνο ανελαστικές αλλά και υψηλής προτεραιότητας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας
Χιλιάδες οι ασθενείς στη χώρα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό