Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νανοφάρμακα για τον καρκίνο του μαστού και προστάτη

20/9/2013 1:29:08 μμ
Επιδοτούμενη από την Ε.Ε. έρευνα Έλληνα ειδικού στη νανοθεραπεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Νανοφάρμακα για τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη είναι το αντικείμενο έρευνας ενός Έλληνα ειδικού στη νανοθεραπεία, του κ. Γιώργου Κόρδα, που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για το ερευνητικό του έργο με τίτλο: "Νανοδοχεία για στοχευμένη θεραπεία καρκίνου μαστού και προστάτη" (Novel Targeted Nanocontainers for Cancer Therapy), ο Γ. Κόρδας, ο οποίος εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο «Δημόκριτος», θα λάβει επιχορήγηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ), το οποίο έχει αναλάβει να παρέχει 150.000 ευρώ σε κάθε έναν από 33 εξέχοντες ερευνητές.

Στόχος είναι η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ του έργου των 33 ερευνητών και των καινοτομιών που μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά. Οι επιχορηγήσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας χρηματοδότησης: «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας» είναι ανοικτές σε επιστήμονες που ήταν ήδη δικαιούχοι επιχορήγησης από το ΕΣΕ. Τα έργα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη νευροβιολογία και τη μηχανική μέχρι την αρχιτεκτονική και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ιστορικό

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, που ιδρύθηκε το 2007, είναι ο πρώτος πανευρωπαϊκός οργανισμός χρηματοδότησης για έρευνα αιχμής. Κύριος στόχος του είναι να ενισχύσει την επιστημονική αριστεία στην Ευρώπη ενθαρρύνοντας τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους καλύτερους δημιουργικούς ερευνητές ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας. Το ΕΣΕ προσπαθεί επίσης να προσελκύσει κορυφαίους ερευνητές από όλο τον κόσμο στην Ευρώπη.

Με το πρόγραμμα «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας», το ΕΣΕ καθιστά δυνατή την πλήρη αξιοποίηση των εξαιρετικών ιδεών που χρηματοδοτεί. Αυτό το πρόγραμμα χρηματοδότησης μπορεί να υποστηρίξει δραστηριότητες που αφορούν, για παράδειγμα, τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας, τη διερεύνηση εμπορικών και επιχειρηματικών ευκαιριών ή την τεχνική επικύρωση.

Η δεύτερη και τελική προθεσμία της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας», που προορίζεται για υπότροφους του ΕΣΕ λήγει στις 3 Οκτωβρίου 2013.

Κατάλογος των 33 επιλεγέντων ερευνητών

http://erc.europa.eu/sites/default/files/document/file/erc_poc_2013_first_results.pdf

Δικτυακός τόπος του ΕΣΕ

http://erc.europa.eu

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της