Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Ναι στα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά για τη διαχείριση του διαβήτη

21/4/2017 12:00:56 μμ
Νέες οδηγίες από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά μπορούν να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στη διατροφή ατόμων με διαβήτη, καθώς δεν αυξάνουν τα επίπεδα της γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα υποστηρίζει η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA) στις νέες συστάσεις της για τα «Πρότυπα Ιατρικής Περίθαλψης για το Διαβήτη».

Η ADA αναγνωρίζει την ασφάλεια των ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών, όπως επιβεβαιώνεται ήδη από αρχές ασφάλειας τροφίμων σε όλο τον κόσμο, προσθέτοντας επιπλέον ότι «οι ρυθμιστικές αρχές ορίζουν μια αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη για κάθε ένα από τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, η οποία αποτελεί την ποσότητα που μπορεί να καταναλώνεται με ασφάλεια κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ζωής ενός ατόμου».


Επίσης στις συστάσεις Κλινικής Διατροφικής Θεραπείας (MedicalNutritionTherapy - MNT) αναφέρεται ότι: «τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά μπορούν να μειώσουν τη συνολική πρόσληψη θερμίδων και υδατανθράκων, αν χρησιμοποιηθούν στη θέση γλυκαντικών που αποδίδουν θερμίδες και χωρίς αντισταθμιστεί αυτό το έλλειμμα θερμίδων, μέσω πρόσληψης πρόσθετων θερμίδων από άλλες πηγές διατροφής. Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά είναι γενικά ασφαλή για χρήση εντός των καθορισμένων αποδεκτών επιπέδων ημερήσιας πρόσληψης».


Στις φετινές συστάσεις για τη διαχείριση του τρόπου ζωής, η ADA προσθέτει επίσης και τη διακοπή της «καθιστικής συμπεριφοράς» ανά 30 λεπτά για τους διαβητικούς, ώστε να επωφεληθεί η ρύθμιση της γλυκόζης αίματος.


Υπενθυμίζεται ότι τα "Πρότυπα Ιατρικής Περίθαλψης για τον Διαβήτη" της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ADA) αποτελούν σημείο αναφοράς στη διαχείριση του διαβήτη, καθώς ανανεώνονται κάθε χρόνο, με στόχο να προσφέρουν στους γιατρούς, τους ασθενείς και τους ερευνητές τις τελευταίες επιστημονικά τεκμηριωμένες αρχές για τη φροντίδα, την πρόληψη και τη θεραπεία του διαβήτη.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τον παθολόγο Γιώργο Παππά και τον κλινικό φαρμακοποιό Διαμαντή Κλημεντίδη






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους