Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Να ελεγχθούν άμεσα οι συνταγές

20/11/2017 11:26:58 πμ
Για τα φαρμακεία που βούλιαξαν στη λάσπη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αίτημα προς τον ΕΟΠΥΥ κατέθεσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με το οποίο απαιτεί να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα έλεγχος των συνταγών των πληγέντων φαρμακείων, ώστε να αποπληρωθούν άμεσα οι φαρμακοποιοί.


Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή που απέστειλε ο ΠΦΣ:


«Παρακαλούμε όπως προβείτε το συντομότερο δυνατό, σε έκδοση απόφασης για κατ' εξαίρεση αποζημίωση υποβολών συνταγών φαρμάκων και γνωματεύσεων Υγειονομικού Υλικού, Σ.Ε.Δ και ιατροτεχνολογικών ΕΟΠΥΥ, χωρίς την συνοδεία φυσικών αρχείων, για το σύνολο των φαρμακείων ανά την επικράτεια που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της περιόδου που διανύουμε και τις επακόλουθες πλημμύρες, με συνέπεια τη μερική ή και πλήρη καταστροφή των σωμάτων των εκτελέσεων προς υποβολή στον ΕΟΠΥΥ.


Οι εκτελέσεις αυτές άλλωστε, αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή τόσο στην εφαρμογή e-syntagografisi της ΗΔΙΚΑ, όσο και στην εφαρμογή e-dapy παροχών. Γίνεται αντιληπτό, ότι εκ των συνθηκών επιβάλλεται, να επιτραπεί ο φάκελος υποβολής των εν λόγω φαρμακείων για τον τρέχοντα μήνα, να περιλαμβάνει τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα (τιμολόγιο , Σ.Σ. υποβολής, Σ.Κ υποβολής, ενημερότητες όπου απαιτούνται) και σώματα εκτελεσμένων συνταγών και γνωματεύσεων, που δεν καταστράφηκαν. Ο ΠΦΣ είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμει στην κατεύθυνση ομαλής διεξαγωγής της ως άνω διαδικασίας, με οποιοδήποτε τρόπο του ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους φαρμακοποιούς καθώς και από τον οργανισμό σας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης
Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης