Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Να απαγορευτούν οι δοκιμές καλλυντικών σε ζώα παγκοσμίως

7/5/2018 1:51:06 μμ
Αίτημα-ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Διπλωματική πρωτοβουλία για την παγκόσμια απαγόρευση των δοκιμών καλλυντικών σε ζώα πριν από το 2023, ζητάει με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ε.Κ.).

Η πώληση των καλλυντικών που έχουν υποβληθεί σε δοκιμές σε ζώα έχει απαγορευτεί στην Ε.Ε. από το 2013. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές, περίπου 80% των χωρών παγκοσμίως εξακολουθούν να επιτρέπουν τις δοκιμές σε ζώα και την εμπορία καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Παράλληλα, νομικά κενά (απουσία ολοκληρωμένης και αξιόπιστης τεκμηρίωσης στο φάκελο πληροφοριών των προϊόντων) επιτρέπουν τη διάθεση τέτοιων καλλυντικών στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν, πρέπει η Ε.Ε. να διασφαλίσει ότι κανένα προϊόν που διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα σε τρίτη χώρα.

Στο ίδιο ψήφισμα αναφέρεται ακόμα ότι τα περισσότερα από τα συστατικά που περιέχονται σε καλλυντικά προϊόντα χρησιμοποιούνται επίσης και σε πολλά άλλα καταναλωτικά και βιομηχανικά προϊόντα, όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα απορρυπαντικά και άλλα χημικά προϊόντα, καθώς και στα τρόφιμα και μπορεί να έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, σύμφωνα με το σχετικό νομικό πλαίσιο.

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Επιτροπή, το Συμβούλιο και τα κράτη μέλη να αξιοποιήσουν τα διπλωματικά τους δίκτυα σε κάθε δυνατό διμερές και πολυμερές φόρουμ διαπραγματεύσεων, προκειμένου να οικοδομήσουν έναν ισχυρό και ευρύ συνασπισμό υπέρ μιας καθολικής απαγόρευσης των δοκιμών σε ζώα στον τομέα των καλλυντικών. Ζητούν ακόμη τη σύναψη διεθνούς σύμβασης κατά της χρήσης δοκιμών σε ζώα για καλλυντικά, στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Καλούν τέλος την Επιτροπή και το Συμβούλιο, να διασφαλίσουν ότι η ενωσιακή απαγόρευση των δοκιμών σε ζώα για καλλυντικά δεν αποδυναμώνεται ούτε από τις εν εξελίξει εμπορικές διαπραγματεύσεις ούτε από τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Το μη νομοθετικό ψήφισμα εγκρίθηκε με 620 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 18 αποχές.
Πληροφορίες από onmed.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσίασε την πλήρη γκάμα των προϊόντων της και τα νέα λανσαρίσματα
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής