Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Μυστικά υγείας για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο

19/11/2015 1:10:12 μμ
Ένας στους τρεις Έλληνες ταλαιπωρείται από έντονους πονοκεφάλους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας ευνοούν την εμφάνσιη των πονοκεφάλων.'Οπως επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας κ.Μ.Βικελής οι περισσότεροι άνθρωποι με πονοκεφάλους έχουν την εμπειρία πως η συχνότητα και η ένταση των πονοκεφάλων μεταβάλεται στη διάρκεια του χρόνου, επηρεαζόμενη από ποικίλους παράγοντες, όπως, μεταξύ άλλων, η κόπωση, η ψυχική ένταση και οι καιρικές συνθήκες.


Αν εμφανιστεί μια κρίση, αντιμετωπίστε την.

Οι κρίσεις κάθε κεφαλαλγίας πρέπει να αντιμετωπίζονται εγκαίρως. Η επιλογή ενός από τα αναλγητικά/αντιφλεγμονώδη ως πρώτης γραμμής για τις κρίσεις κεφαλαλγίας τάσεως ή ημικρανίας είναι πολύ λογική και φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη (Nurofen 400mg) έχουν δείξει πολύ καλά αποτελέσματα, ειδικά όταν λαμβάνονται εγκαίρως. ρ

 

Προσοχή στο έντονο φως.

Η έκθεση στο έντονο ηλιακό φως μπορεί να πυροδοτήσει μια κρίση σε ανθρώπους με ημικρανία με αύρα, αλλά και σε αρκετούς με άλλα είδη πονοκεφάλων. Το ίδιο ισχύει για την αντανάκλαση του ηλιακού φωτός σε φωτεινές επιφάνειες, όπως μεγάλες επιφάνειες κτιρίων.

 

Ενυδατωθείτε σωστά.

Για να περιορίσετε την πιθανότητα εμφάνισης πονοκεφάλου καλό είναι να ενυδατώνεστε συχνά. Και αυτό γιατί πολλοί άνθρωποι δεν πίνουν αρκετά υγρά. Σημαντικό είναι επίσης τα υγρά που επιλέγει κάποιος να μην περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ή καφεΐνης.

 

Γυμναστείτε με προσοχή.

 Η άσκηση θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. Σύμφωνα με τον ειδικό σε διαφορετική περίπτωση, μια κρίση δυνατής κεφαλαλγίας μπορεί να ακολουθήσει την ευχαρίστηση της γυμναστικής.

 

Ακολουθείστε τακτικό πρόγραμμα.

Πολύ συχνά  οι ημικρανίες πυροδοτούνται  από τις αλλαγές στο πρόγραμμα μας και έτσι περισσότερος ή λιγότερος ύπνος ή παράλειψη γευμάτων μπορεί να οδηγήσουν σε μια επώδυνη ημικρανική κρίση. Όσοι λοιπόν έχουν εμπειρία από ημικρανίες που πυροδοτούνται από αυτούς τους παράγοντες, καλό είναι να προσπαθούν να τηρούν σταθερά ωράρια ύπνου και λήψης γευμάτων.

 

Κάντε σωστά τη θεραπεία σας.

Αν λαμβάνετε φάρμακα, είτε για τις κεφαλαλγίες σας, είτε για άλλο λόγο, είναι σημαντικό να τα λαμβάνετε σωστά, μην παραλείποντας δόσεις και στις τακτικές τους ώρες.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
Ως άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενη θεραπευτική επιλογή για την αιμορροφιλία Α






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό