Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

MSD & Women on Top

10/3/2022 9:31:00 πμ
Συμβάλλοντας στην ισότητα των δυο φύλων, σε ένα κόσμο χωρίς στερεότυπα και προκαταλήψεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ως μια εταιρεία που πρεσβεύει ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης, η MSD υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλιών και αναπτυξιακών προγραμμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την ενδυνάμωση της γυναίκας μέσα στην εταιρεία, την πρόοδο των γυναικών σε ανώτερες βαθμίδες ηγεσίας, την προετοιμασία τους για την ανάληψη κρίσιμων ηγετικών ρόλων αλλά και την επανένταξή τους μετά από μια πιθανή παύση στην καριέρα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο οι γυναίκες αποτελούν το 46% του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Στην Ελλάδα υπάρχει ίση εκπροσώπηση των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον. Στο σύνολο της εταιρείας, το 47% αποτελείται από γυναίκες και το 53% από άνδρες, το 54% της ομάδας διοίκησης είναι γυναίκες και το 46% των γυναικών βρίσκεται σε managerial ρόλους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Agata Jakoncic, Managing Director MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας δήλωσε: «Γνωρίζω καλά ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ισότητα των δυο φύλων, αλλά σίγουρα έχουμε περιθώρια βελτίωσης για τη δημιουργία ενός κόσμου ελεύθερου από προκαταλήψεις, στερεότυπα και διακρίσεις. Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτό. Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπω ότι οι πρωτοβουλίες που υλοποιεί το Women’s Network της εταιρείας μας συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Στην Ελλάδα, το Women's Network (WN) της MSD υλοποιεί μια σειρά σημαντικών δράσεων με στόχο την ισότητα στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών, την αποφυγή των διακρίσεων και την ενίσχυση των γυναικών στους πολλαπλούς ρόλους που συχνά καλούνται να υπηρετήσουν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη