Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


MSD: Επενδύει 4,6 εκ. ευρώ σε κλινικές έρευνες στην Ελλάδα

31/5/2013 8:12:21 πμ
Στον προγραμματισμό της εταιρείας περιλαμβάνονται 27 κλινικές μελέτες σε 192 ελληνικά ερευνητικά κέντρα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Παρά τις πιέσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος, η MSD (γνωστή ως Merck στις ΗΠΑ και τον Καναδά) επενδύει 4,6 εκατομμύρια ευρώ σε κλινικές έρευνες στην Ελλάδα, τόσο για μόρια που βρίσκονται υπό ανάπτυξη όσο και για ήδη κυκλοφορούντα προϊόντα της για την απόκτηση νέων ενδείξεων και τον εμπλουτισμό των επιστημονικών γνώσεων.

Ο προγραμματισμός της εταιρείας περιλαμβάνει τη διενέργεια 27 κλινικών μελετών όλων των φάσεων (Φάσεις Ι – IV) στις οποίες συμμετέχουν 192 Ερευνητικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

 

Οι κλινικές έρευνες της MSD εστιάζουν σε 10 διαφορετικούς θεραπευτικούς τομείς, και συγκεκριμένα στην γυναικολογία, στις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, στα λοιμώδη νοσήματα, στη γαστρεντερολογία, στα ρευματικά νοσήματα, στη δερματολογία, στην ογκολογία, στα καρδιομεταβολικά νοσήματα και στα εμβόλια.

Μάλιστα, ο τομέας της ογκολογίας είναι αυτός ο οποίος συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ερευνητικό ενδιαφέρον, γεγονός το οποίο αποτελεί και διεθνή τάση.

 

Η MSD εδώ και 150 περίπου χρόνια συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως μέσα από σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις. Με ένα αξιοσημείωτο εύρος προϊόντων και θεραπείες για τα περισσότερα από τα πιο σοβαρά χρόνια νοσήματα, η εταιρεία έχει σηματοδοτήσει πολλές σημαντικές εξελίξεις στην ιατρική, που έχουν αλλάξει τον κόσμο.

Τα πρώτα φάρμακα που χορηγούνται από το στόμα για την υπέρταση, η πρώτη θεραπεία για τη μείωση της χοληστερίνης, οι πρώτες θεραπείες για την αντιμετώπιση του AIDS και περισσότερα από 30 εμβόλια τα τελευταία 30 χρόνια, αποτελούν τη συνεισφορά της MSD στην προώθηση της παγκόσμιας υγείας.

Σήμερα, συνεχίζει να εστιάζει στην ανακάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων επιστημονικών γνώσεων, στηρίζοντας έμπρακτα τις κλινικές μελέτες, ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά νέες θεραπείες για την Ηπατίτιδα C, την αθηροσκλήρωση, την οστεοπόρωση και για διάφορες νεοπλασίες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν
«MSD Gives back»
24/4/2024 12:47:30 πμ«MSD Gives back»
Οι εργαζόμενοί της υλοποίησαν 18 εθελοντικές δράσεις σε 6 μεγάλες ελληνικές πόλεις